Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Με εξώδικο θα γλιτώσετε από τράπεζες και ΔΕΗ

Με εξώδικο θα γλιτώσετε από τράπεζες και ΔΕΗ
Ημ/νία προσθήκης: 29 Νοεμβρίου 2012, 17:15
Οδηγίες ...αντίστασης στη συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Οδηγίες ...αντίστασης έδωσαν χθες στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας στη Χαλκίδα, δικηγόροι και οικονομολόγοι. Επισήμαναν ότι οι δανειολήπτες και όλοι οι φορολογούμενοι Έλληνες μπορούν να γλιτώσουν από τα χαράτσια και τις φοροεπιδρομές με δύο εξώδικα.


Ένα προς τη ΔΕΗ που θα λέει ότι «είναι παράνομη η διακοπή ρεύματος σε περίπτωση μη πληρωμής του Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ)» και ένα προς τις τράπεζες «που πρέπει να απαντήσουν αν θα μας φορτώσουν κι άλλους φόρους από τα δάνεια που πήραν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα».

Τα εξώδικα υπάρχουν στο διαδίκτυο και μπορεί όποιος θέλει να τα τυπώσει. Τα βρίσκει εύκολα κανείς στον ιστιότοπο antistasitora.blogspot.com.

Στο πάνελ της εκδήλωσης ήταν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εϋβοιας Στέφανος Μπασινάς (αριστερά) και ο Στέλιος Χατζηπασχάλης του Δικτύου Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (στο μικρόφωνο), που πραγματοποίησαν τη συγκέντρωση. Γύρω στους 60 Χαλκιδέους παρακολούθησαν με προσοχή τις ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες ομιλίες των καλεσμένων.

Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Τώρα είναι η πιο κρίσιμη ώρα για να αναμετρηθούμε αποφασιστικά με την μνημονιακή πολιτική λαίλαπα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Με την συνέχιση και κλιμάκωση των πολυήμερων και πολύμορφων αγώνων μας είμαστε αποφασισμένοι να αναγκάσουμε την άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της διαθεσιμότητας-απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γιατί αν γίνει η αρχή, τότε ακόμα 25.000 χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν το 2013 στην ίδια θέση, στον προθάλαμο της ανεργίας.
Κανένας εφησυχασμός και αδράνεια. Τώρα, όλοι μαζί, που έχουμε βάλει την κυβέρνηση στη γωνία, μπορούμε να την οδηγήσουμε σε άτακτη υποχώρηση
Με μόνο κοινό στόχο την προστασία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιών της συγκροτήθηκε παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες «ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ» εργαζομένων και αιρετών για να μην εφαρμοστούν οι απολύσεις-διαθεσιμότητες εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που ήδη αδυνατεί μετά τις αθρόες αποχωρήσεις προσωπικού.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ στη συνεδρίαση του την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012, αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ ώστε καμία λίστα εργαζομένων να μην σταλεί στο Υπουργείο.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε την προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για τις ΔΕΥΑ του νομού Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 28-11-12 και ώρα 11:00 μέχρι λήξης του ωραρίου, για να συμμετέχουν στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους τρεις συλληφθέντες συναδέλφους που διαδήλωναν εναντίον των εκπροσώπων της γερμανικής κυβέρνησης.
Στη συγκέντρωση συμπαράστασης που θα πραγματοποιηθεί στις  12:00 στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης θα συμμετέχουν τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας από τη βόρεια Ελλάδα καθώς και τα προεδρεία των σωματείων των ΔΕΥΑ Μακεδονίας.
Ο απροκάλυπτος εκβιασμός της κυβέρνησης και η προσπάθεια δημιουργίας ρήγματος στο ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων θα πέσει στο κενό.
Τους απαντάμε πως δεν πτοούμαστε, με ενότητα και με αλληλεγγύη θα σταθούμε όρθιοι παρά τον πόλεμο που το «σύστημα» λυσσασμένα οργανώνει, στοχοποιώντας πρόσωπα και θεσμούς. 
Συμμετέχουμε με ΟΛΕΣ τις δυνάμεις μας στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών όλης της χώρας.
Είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι να μην αφήσουμε καμία απόλυση. Να μην αποσταλούν στοιχεία από τις ΔΕΥΑ. Κανένας εκβιασμός και κανένας μηχανισμός καταστολής, τώρα πλέον δεν μας φοβίζει.

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
22.11.12
Την Τετάρτη 21-11-2012 πραγματοποιήθηκε η σύγκλιση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας με βασικό θέμα, αποφάσεις για την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Αποφασίσθηκαν τα παρακάτω:
1. Γενικές Συνελεύσεις άμεσα σε όλα τα σωματεία για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
2. Καταλήψεις διαρκείας στα γραφεία προσωπικού για να μην αποσταλούν στοιχεία.
3. Κοινό μέτωπο με τους εργαζόμενους στους δήμους και συντονισμός δράσης σε τοπικό επίπεδο.
4. Δημιουργία ομάδας άμεσης παρέμβασης τουλάχιστον 50 ατόμων από μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και μέλη προεδρείων σωματείων.
5. Καλούμε την ΕΔΕΥΑ να στηρίξει έμπρακτα τον αγώνα μας.
6. Συμμετοχή σε καταλήψεις Υπουργείων με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.
7. Ακραίες μορφές κινητοποιήσεων σε περίπτωση δυσμενέστερων εξελίξεων στις ΔΕΥΑ.
8. Συνεχίζουμε τις πιέσεις προς Υπουργούς και Βουλευτές.
9. Δικαστικοί αγώνες για την αντισυνταγματικότητα των μέτρων.
10. Γνωμοδότηση από έγκριτο νομικό για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στο μνημόνιο 3.
Η αποφασιστικότητα όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει φέρει την κυβέρνηση σε αδιέξοδο. Είναι στο χέρι μας να μην εφαρμοσθεί η απόφαση της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της Τρόικας.

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Στον αντισυνταγματικό Νόμο 4093/12-11-2012, ΦΕΚ 22, ΤΕΥΧΟΣ Α΄, στην κατεπείγουσα ψήφιση του χώρεσαν οι ποιο αντιλαϊκές ρυθμίσεις που δεν μπορούσαν να περάσουν ως σχέδια νόμου επιμέρους Υπουργείων.
 Μέσα σε όλα τα άλλα προβλέπει την διαθεσιμότητα – απόλυση χιλιάδων συναδέλφων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του δημοσίου.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο πρώτος νόμος που παίρνει ΦΕΚ σε τέσσερις (4) μέρες, έχει έτοιμες τις εγκυκλίους από την πρώτη ημέρα.
Με το επιχείρημα πως τώρα απολύονται και δημόσιοι υπάλληλοι δεν κάνει κανέναν από τους 1.500.000 ανέργους να νοιώσει καλύτερα. Δεν μειώνει ούτε την φτώχεια ούτε την αγανάκτηση.
Παρόλο που η διατύπωση για την διαθεσιμότητα δεν είναι η καλύτερη, η Ομοσπονδία πιστεύει ότι δεν ισχύει για τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ.
Οι ΔΕΥΑ όπως και όλοι οι φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ν. 3812/2009) είναι αποδέκτες, εφόσον έχουν έλλειψη προσωπικού, εργαζομένων του δημόσιου τομέα, των  ν.π.δ.δ. και οτα πρώτου και δευτέρου  βαθμού που τίθενται σε διαθεσιμότητα.
Αυτοί που θεωρούν τις διατάξεις για τη διαθεσιμότητα ως μια καλή ευκαιρία για να απολύσουν προσωπικό, τους συμβουλεύουμε να αλλάξουν άποψη γιατί θα αντιμετωπίσουν την οργή όλων των εργαζομένων του κλάδου.
Για τις μειώσεις αποδοχών που αναφέρει το νέο μνημόνιο, η Ομοσπονδία σύντομα θα στείλει επιστολή στα σωματεία με τις θέσεις και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.
Προς το παρόν σας ενημερώνουμε ότι η υπερβάλλουσα του 25% μείωση που προέκυπτε με την εφαρμογή του άρθρου 31 του νόμου 4024/2011, η πρώτη το Νοέμβρη του 2012 και η δεύτερη το Νοέμβρη του 2013 (άρθρο 29, παρ. 2β), αναστέλλεται μέχρι τέλους του 2016 (ν. 4093/12-11-12, παρ. Γ2).
Επομένως δε γίνεται καμία επιπλέον μείωση αποδοχών μέχρι τέλος του έτους. 

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΔΕΥΑ

Ο αγώνας για να μην περάσουν τα μέτρα του 3ου μνημονίου συνεχίζεται.
Πολλές ΔΕΥΑ είναι υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους.
Αρκετά σωματεία σε κοινές δράσεις με τους εργαζόμενους στους δήμους συμμετέχουν στις καταλήψεις των δημαρχείων.
Συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στους αγώνες που πραγματοποιούν ενωμένοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις δράσεις και τις αρμοδιότητες που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, μετά από απαίτηση του εντεταλμένου της Μέρκελ Χανς Φούχτελ, θα αλλάξει δραματικά.
Αναμένονται καταργήσεις δομών και δράσεων και μεταφορά αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες με απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.
Αυτή τη χρονική περίοδο η κοινή δράση όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι επιτακτική ανάγκη και βασική προϋπόθεση για να αποκρούσουμε τη λαίλαπα των απολύσεων.
Ο αγώνας για να μην εφαρμοστούν στην πράξη τα μέτρα που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο είναι συνεχής.
Η ομοσπονδία συνεχίζει τις δράσεις με τις παρακάτω ενέργειες.
Το προεδρείο παρέδωσε την Τετάρτη 14 Νοέμβρη μέσα στη Βουλή επιστολή διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα σε όλους τους βουλευτές. Η επιστολή τους στάλθηκε και με email.
Με την παρουσία  μελών του Δ.Σ. στο Υπουργείο Εσωτερικών απαιτήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό για να πάρει θέση υπέρ των ΔΕΥΑ και εργαζομένων. Η συνάντηση δεν έγινε διότι έλειπε από το Υπουργείο. Οι θέσεις μας και η επιστολή διαμαρτυρίας θα μεταφερθούν στον υπουργό από τους νομικούς του συμβούλους.
Ζητήθηκε από τη ΓΣΕΕ κοινή συνδικαλιστική και νομική προσπάθεια των εργαζομένων όλων των φορέων που θίγονται από τις περικοπές αποδοχών που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο.
Στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Δευτέρα 12 Νοέμβρη το Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ, μετά από πρόταση της ομοσπονδίας, αποφάσισε:
Να μην αποσταλούν στοιχεία εργαζομένων από τις ΔΕΥΑ για την ένταξή τους σε διαθεσιμότητα έστω και αν τους ζητηθούν.
Να στείλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιστολή διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα ζητώντας παράλληλα με την εφαρμογή των νέων μέτρων οι μειώσεις αποδοχών των εργαζομένων να μην ξεπερνούν το 35% σε σύγκριση με τις αποδοχές του 2009.
Να συσταθεί επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, που θα εκτιμήσει τα νέα μέτρα και τις επιπτώσεις. Μέσα από αυτή την επιτροπή η Ομοσπονδία θα επιδιώξει να περάσει τις δικές της θέσεις.
Η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας αποφάσισε να συγκληθεί την επόμενη βδομάδα το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει τις περαιτέρω δράσεις.
Η σύγκληση θα πραγματοποιηθεί την τετάρτη 21-11-2012 και ώρα 11:00 στα γραφεία της ΔΕΥΑ Λάρισας. Στο γενικό συμβούλιο συμμετέχουν οι πρόεδροι των σωματείων και τα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας.

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ

Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια στις καταστροφικές επιβαλλόμενες νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα οργής και διαμαρτυρίας στους Ευρωπαίους Ηγέτες.
Η Ομοσπονδία συμμετέχει στην τρίωρη στάση εργασίας 12:00-15:00 που κήρυξε η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
Οι πολιτικές ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ που εφαρμόζονται στη χώρα μας και στις χώρες του Ευρ. Νότου, είναι καταστροφικές και αδιέξοδες, δε λύνουν απεναντίας αυξάνουν τα προβλήματα στις κοινωνίες και τις οικονομίες, διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, εξαθλιώνουν τους λαούς.
Η κρίση δεν προκλήθηκε και δεν οφείλεται στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές αλλά στην απληστία των Τραπεζιτών των τζογαδόρων κερδοσκόπων και στην ανεξέλεγκτη κίνηση των κεφαλαίων.
Μετά από απόφαση της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων μια μεγάλης κλίμακας κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοέμβρη σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στην ημέρα Πανευρωπαϊκής δράσης θα συμμετάσχουν συνολικά 40 συνδικαλιστικές οργανώσεις από 23 ευρωπαϊκές χώρες, με διάφορες μορφές κινητοποιήσεων.
Στην Ισπανία και στην Πορτογαλία έχει εξαγγελθεί 24ωρη Γενική Απεργία ενώ στάσεις εργασίας και συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν στις υπόλοιπες χώρες.
Στην Ιταλία η GGIL διοργανώνει 4ωρη στάση εργασίας και διαδηλώσεις.
Στη Γαλλία οι CGT, CFDT, FO έχουν προγραμματίσει 25 διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.
Η DGB Γερμανίας θα πραγματοποιήσει το μεσημέρι της Τετάρτης συλλαλητήριο στο Βερολίνο ενώ έχει αναρτήσει και σημαίες της ΓΣΕΕ στα κεντρικά γραφεία της γερμανικής συνομοσπονδίας.
Ανάλογες δράσεις θα γίνουν και στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ολλανδία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία, Σουηδία και Φιλανδία.
Στην Αυστρία, η αυστριακή συνομοσπονδία έχει εκδώσει καρτ-ποστάλ με τίτλο «Είμαστε όλοι έλληνες», τα οποία θα διανεμηθούν στους πολίτες ενώ έχει αναρτήσει και στο διαδίκτυο διακήρυξη συμπαράστασης για τους έλληνες ισπανούς και ιταλούς εργαζόμενους.
Τα συνδικάτα της Ευρώπης με μια φωνή και έντονη δράση απαιτούν:
ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ
ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ Η ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ
ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ
ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Το έγκλημα ολοκληρώθηκε.
Η Βουλή των ελλήνων ψήφισε τα χειρότερα μέτρα που έχουν νομοθετηθεί μέχρι σήμερα.
Έβαλαν ταφόπλακα στις εργασιακές σχέσεις.
Η εργασία είναι πλέον όπως και τα εμπορεύματα. Ακολουθεί τους κανόνες της αγοράς.
Η εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας της ΓΣΕΕ έχασε την καθολικότητα. Με ατομικές συμβάσεις θα νομιμοποιούνται μισθοί των 300 ευρώ.
Η ανεργία, η εξαθλίωση και η ανέχεια οδηγεί όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας στο περιθώριο της ζωής και στην αυτοκτονία.
Η ομοσπονδία χαιρετίζει την προσπάθεια και τον αγώνα των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ και γενικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο αγώνας δεν τελείωσε.
Με δεδομένο την μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και με το βλέμμα στο αύριο που για τους εργαζόμενους στην Τ.Α. επιφυλάσσει και απολύσεις, η ομοσπονδία συμμετέχει σε όλες τις δράσεις των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Σε συνεργασία με τα σωματεία στους Δήμους συνεχίζουμε την προσπάθεια με κοινές δράσεις, καταλήψεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Στην πολιτική της κυβέρνησης εμείς αντιτάσσουμε την απόφασή μας για συνέχιση του αγώνα μέχρι ανατροπής αυτής της πολιτικής και την κατάργηση στη πράξη αυτών των βάρβαρων μέτρων.
Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ δεν πρόκειται να συμβιβαστούν με τα νομοθετικά τετελεσμένα.
Ο αγώνας του κλάδου θα συνεχιστεί και σε δικαστικό επίπεδο.
Συμμετέχουμε:  
  • Κυριακή στα κατά τόπου συλλαλητήρια ενάντια στην ψήφιση του προϋπολογισμού  λιτότητας και της φτώχιας.
  • Τετάρτη 14 Νοέμβρη ημέρα πανευρωπαϊκής κινητοποίησης πραγματοποιούμε  3ωρη  πανελλαδική στάση εργασίας που κήρυξε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ τις ώρες (12:00-15:00). 

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

48ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ

Τα μέτρα που επέβαλε - για μια ακόμα φορά - η τρόικα των δανειστών, φέρνει στη Βουλή προς ψήφιση η κυβέρνηση. Τα μέτρα αυτά θα καταψηφιστούν από όλους εμάς, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, θα καταψηφιστούν από όλους τους μη προνομιούχους Έλληνες.
            Ακόμα και αν τα ψηφίσουν, η κοινωνία δεν θα τα νομιμοποιήσει ποτέ!
            Τα μέτρα των 13,5 δις € επιβάλλουν τη σκληρή μονόπλευρη λιτότητα και μας βυθίζουν ακόμα πιο πολύ στην εξαθλίωση. Το ξήλωμα και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων και η εξαφάνιση του Εργατικού Δικαίου μετατρέπουν την εργασία σε δουλεία και τη χώρα σε μπανανία, όπου επικρατεί ο νόμος του ισχυρού.
            Θα κάνουν τη χώρα «παράδεισο» επενδύσεων τύπου Κίνας και Ινδίας όπου ο πλούτος από τους ρυθμούς ανάπτυξης πηγαίνει στις τσέπες των ελαχίστων ενώ οι λαοί δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί.
ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ & ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ:
  • ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ,
  • ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ,
  • ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,
  • ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΜΑΣ
Συμμετέχουμε σε κοινές δράσεις με τους εργαζόμενους στους δήμους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Όλοι στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και τα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν κατά τόπους.