Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΔΕΥΑ

Ο αγώνας για να μην περάσουν τα μέτρα του 3ου μνημονίου συνεχίζεται.
Πολλές ΔΕΥΑ είναι υπό κατάληψη από τους εργαζόμενους.
Αρκετά σωματεία σε κοινές δράσεις με τους εργαζόμενους στους δήμους συμμετέχουν στις καταλήψεις των δημαρχείων.
Συμμετέχουμε με όλες μας τις δυνάμεις στους αγώνες που πραγματοποιούν ενωμένοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τις δράσεις και τις αρμοδιότητες που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, μετά από απαίτηση του εντεταλμένου της Μέρκελ Χανς Φούχτελ, θα αλλάξει δραματικά.
Αναμένονται καταργήσεις δομών και δράσεων και μεταφορά αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες με απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.
Αυτή τη χρονική περίοδο η κοινή δράση όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι επιτακτική ανάγκη και βασική προϋπόθεση για να αποκρούσουμε τη λαίλαπα των απολύσεων.
Ο αγώνας για να μην εφαρμοστούν στην πράξη τα μέτρα που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο είναι συνεχής.
Η ομοσπονδία συνεχίζει τις δράσεις με τις παρακάτω ενέργειες.
Το προεδρείο παρέδωσε την Τετάρτη 14 Νοέμβρη μέσα στη Βουλή επιστολή διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα σε όλους τους βουλευτές. Η επιστολή τους στάλθηκε και με email.
Με την παρουσία  μελών του Δ.Σ. στο Υπουργείο Εσωτερικών απαιτήθηκε συνάντηση με τον Υπουργό για να πάρει θέση υπέρ των ΔΕΥΑ και εργαζομένων. Η συνάντηση δεν έγινε διότι έλειπε από το Υπουργείο. Οι θέσεις μας και η επιστολή διαμαρτυρίας θα μεταφερθούν στον υπουργό από τους νομικούς του συμβούλους.
Ζητήθηκε από τη ΓΣΕΕ κοινή συνδικαλιστική και νομική προσπάθεια των εργαζομένων όλων των φορέων που θίγονται από τις περικοπές αποδοχών που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο.
Στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Δευτέρα 12 Νοέμβρη το Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ, μετά από πρόταση της ομοσπονδίας, αποφάσισε:
Να μην αποσταλούν στοιχεία εργαζομένων από τις ΔΕΥΑ για την ένταξή τους σε διαθεσιμότητα έστω και αν τους ζητηθούν.
Να στείλουν στο Υπουργείο Εσωτερικών, Οικονομικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιστολή διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα ζητώντας παράλληλα με την εφαρμογή των νέων μέτρων οι μειώσεις αποδοχών των εργαζομένων να μην ξεπερνούν το 35% σε σύγκριση με τις αποδοχές του 2009.
Να συσταθεί επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, που θα εκτιμήσει τα νέα μέτρα και τις επιπτώσεις. Μέσα από αυτή την επιτροπή η Ομοσπονδία θα επιδιώξει να περάσει τις δικές της θέσεις.
Η εκτελεστική επιτροπή της ομοσπονδίας αποφάσισε να συγκληθεί την επόμενη βδομάδα το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για να αποφασίσει τις περαιτέρω δράσεις.
Η σύγκληση θα πραγματοποιηθεί την τετάρτη 21-11-2012 και ώρα 11:00 στα γραφεία της ΔΕΥΑ Λάρισας. Στο γενικό συμβούλιο συμμετέχουν οι πρόεδροι των σωματείων και τα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας.