Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Τώρα είναι η πιο κρίσιμη ώρα για να αναμετρηθούμε αποφασιστικά με την μνημονιακή πολιτική λαίλαπα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Με την συνέχιση και κλιμάκωση των πολυήμερων και πολύμορφων αγώνων μας είμαστε αποφασισμένοι να αναγκάσουμε την άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση να πάρει πίσω το μέτρο της διαθεσιμότητας-απόλυσης χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Γιατί αν γίνει η αρχή, τότε ακόμα 25.000 χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν το 2013 στην ίδια θέση, στον προθάλαμο της ανεργίας.
Κανένας εφησυχασμός και αδράνεια. Τώρα, όλοι μαζί, που έχουμε βάλει την κυβέρνηση στη γωνία, μπορούμε να την οδηγήσουμε σε άτακτη υποχώρηση
Με μόνο κοινό στόχο την προστασία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των υπηρεσιών της συγκροτήθηκε παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες «ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ» εργαζομένων και αιρετών για να μην εφαρμοστούν οι απολύσεις-διαθεσιμότητες εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που ήδη αδυνατεί μετά τις αθρόες αποχωρήσεις προσωπικού.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ στη συνεδρίαση του την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012, αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ ώστε καμία λίστα εργαζομένων να μην σταλεί στο Υπουργείο.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε την προκήρυξη 4ωρης στάσης εργασίας για τις ΔΕΥΑ του νομού Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 28-11-12 και ώρα 11:00 μέχρι λήξης του ωραρίου, για να συμμετέχουν στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους τρεις συλληφθέντες συναδέλφους που διαδήλωναν εναντίον των εκπροσώπων της γερμανικής κυβέρνησης.
Στη συγκέντρωση συμπαράστασης που θα πραγματοποιηθεί στις  12:00 στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης θα συμμετέχουν τα μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας από τη βόρεια Ελλάδα καθώς και τα προεδρεία των σωματείων των ΔΕΥΑ Μακεδονίας.
Ο απροκάλυπτος εκβιασμός της κυβέρνησης και η προσπάθεια δημιουργίας ρήγματος στο ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων θα πέσει στο κενό.
Τους απαντάμε πως δεν πτοούμαστε, με ενότητα και με αλληλεγγύη θα σταθούμε όρθιοι παρά τον πόλεμο που το «σύστημα» λυσσασμένα οργανώνει, στοχοποιώντας πρόσωπα και θεσμούς. 
Συμμετέχουμε με ΟΛΕΣ τις δυνάμεις μας στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις πρωτεύουσες των Νομών όλης της χώρας.
Είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι να μην αφήσουμε καμία απόλυση. Να μην αποσταλούν στοιχεία από τις ΔΕΥΑ. Κανένας εκβιασμός και κανένας μηχανισμός καταστολής, τώρα πλέον δεν μας φοβίζει.