Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Με δύο προηγούμενες επιστολές ενημερώθηκαν τα σωματεία για την Γενική Συνέλευση των Αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 στο ξενοδοχείο «PRESIDENT», λεωφόρος Κηφισίας 43, περίπου 400 μέτρα από τη στάση Πανόρμου του μετρό.
Το ξενοδοχείο δεν διαθέτει parking για τα αυτοκίνητα (το ανακατασκευάζουν). Έχει δύο ιδιωτικά parking εκεί κοντά. Ένα στο πίσω μέρος του ξενοδοχείου οδός Δουκίσης Πλακεντίας και το άλλο κατεβαίνοντας την Κηφισίας για το κέντρο, μετά το ξενοδοχείο και πριν το «Carrefour» δεξιά.
Το βράδυ της Πέμπτης οι αντιπρόσωποι μπορούν να δειπνήσουν στο ξενοδοχείο από τις 8.30 μέχρι 10.30.
Την Παρασκευή το πρόγραμμα θα τηρηθεί αυστηρά για να υπάρχει χρόνος για την επιστροφή. Η Γενική Συνέλευση θα αρχίσει στις 10:00 το πρωί και θα λήξη το αργότερο στις 14:00.
Το μεσημέρι της Παρασκευής θα έχει γεύμα τις ώρες 14.00 έως 16.00.
Υπενθυμίζουμε ότι για την συμμετοχή των αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση απαραίτητη προϋπόθεση είναι η οικονομική τακτοποίηση του σωματείου (στάλθηκε επιστολή-πρόσκληση με courier πριν 15 ημέρες που αναφέρει το ποσό).
Οι αντιπρόσωποι που είναι από μακριά θα διανυκτερεύσουν στο ξενοδοχείο την Πέμπτη το βράδυ. Για περιπτώσεις και μόνο που δεν υπάρχει δυνατότητα επιστροφής την Παρασκευή θα υπάρχουν δωμάτια και την Παρασκευή το βράδυ.
Λόγω περιορισμένου αριθμού δωματίων επισημαίνουμε τους αντιπρόσωπους να επικοινωνήσουν με το γραφείο της Ομοσπονδίας για κράτηση δωματίων μέχρι την Παρασκευή 31-10-14.
 

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ


Με την επιστολή της Ομοσπονδίας στις 25-6-2014 και με τίτλο «Ρωγμή στη λογική των μνημονίων η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» ενημερώθηκαν τα σωματεία ότι το ΣτΕ έκανε δεκτή την αίτηση ακύρωσης της ΓΣΕΕ και ακύρωσε την απόφαση της κυβέρνησης που κατήργησε την μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ και στη Διαιτησία. 
Με την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 6/2012 (2ο μνημόνιο) η κυβέρνηση είχε αποφασίσει ότι δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να προσφεύγουν μονομερώς στον ΟΜΕΔ παρά μόνο αν και οι εργοδότες συμφωνούν.
Μετά την απόφαση του ΣτΕ η κυβέρνηση κατέθεσε πρόσφατα στη βουλή τροπολογία που παραβιάζει ωμά την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου Επικρατείας.
Ναι μεν δέχεται την απόφαση για μονομερή προσφυγή των εργαζομένων στον ΟΜΕΔ και στη Διαιτησία για θέματα που αφορούν τις αποδοχές τους, προβλέπει στην τροπολογία συγκρότηση πενταμελούς δευτεροβάθμιας επιτροπής διαιτησίας, η οποία θα κρίνει εφέσεις κατά των διαιτητικών αποφάσεων, των οποίων η εκτελεστικότητα θα αναστέλλεται μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πλειοψηφία των μελών της πενταμελούς επιτροπής θα τοποθετείται από την κυβέρνηση, αντιλαμβανόμαστε ότι η τροπολογία ικανοποιεί αποκλειστικά τις εργοδοτικές αξιώσεις.
Το συνδικαλιστικό κίνημα απαιτεί την άμεση απόσυρση της τροπολογίας που κατέθεσε η κυβέρνηση που σε καμία περίπτωση δε συνάδει με την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
 

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014

Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε η Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων να διεξαχθεί στις 7 Νοεμβρίου ημέρα Παρασκευή στην Αθήνα.
Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «PRESIDENT» Κηφισίας 43 και οι εργασίες του θα αρχίσουν 10:00π.μ. 
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
  1. Διοικητικός Απολογισμός – Οικονομικός Απολογισμός – Προϋπολογισμός.
  2. Ενημέρωση – Προγραμματισμός δράσης.
Για τη συμμετοχή των αντιπροσώπων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση η οικονομική τακτοποίηση των σωματείων μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους. Για το λόγο αυτό παρακαλείσθε να καταβάλλετε το αργότερο μέχρι 31 Οκτωβρίου 2014 τη συνδρομή του σωματείου σας στον λογαριασμό 325/659424-74 της Εθνικής Τράπεζας ή στον λογαριασμό 5243-061180-425 της Τράπεζας Πειραιώς.
Αν δεν καταβληθούν οι συνδρομές είναι αδύνατον να καλυφθούν τα έξοδα της Γενικής Συνέλευσης.
Οι αντιπρόσωποι θα διανυκτερεύσουν στις 6 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο «PRESIDENT».
Για τη συμμετοχή των αντιπροσώπων στη Γενική Συνέλευση και για κράτηση δωματίων τηλεφωνήστε στα γραφεία της ομοσπονδίας και όχι στο ξενοδοχείο. Τα δωμάτια είναι περιορισμένα λόγω μεγάλης τουριστικής κίνησης στην Αθήνα.
Η Ομοσπονδία καλύπτει σε όλους τους αντιπροσώπους τα έξοδα μετακίνησης, το δείπνο της Πέμπτης, το πρωινό και το μεσημεριανό γεύμα της Παρασκευής.
Σε όσους χρησιμοποιήσουν Ι.Χ. αυτοκίνητο θα καταβληθεί χιλιομετρική αποζημίωση 0,15€ το χλμ, καθώς επίσης και τα έξοδα των διοδίων. Για την καταβολή της χιλιομετρικής αποζημίωσης είναι απαραίτητη η επίδοση του αποδεικτικού όλων των διοδίων της διαδρομής.
Για τα σωματεία που εκλέγουν μέχρι τέσσερις αντιπροσώπους θα καταβληθεί χιλιομετρική αποζημίωση ενός αυτοκινήτου, μέχρι οκτώ δύο αυτοκινήτων.
Σε όσους ταξιδέψουν με μέσα μαζικής μεταφοράς θα τους καταβληθεί το αντίτιμο του εισιτηρίου, εφόσον προσκομίσουν απόδειξη εισπράξεως ή απόδειξη παροχής υπηρεσιών.
Χρήση τηλεφώνου στο ξενοδοχείο και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη, επιβαρύνει εξολοκλήρου τους συνέδρους.
Σε περίπτωση που υπάρξουν μεταβολές στη σύνθεση των αντιπροσώπων σας, θα πρέπει να μας τις γνωστοποιήσετε αμέσως, υποβάλλοντας ταυτόχρονα και τα απαραίτητα επίσημα στοιχεία, για τη νομιμοποίηση της συμμετοχής των αναπληρωματικών αντιπροσώπων.
 Επίσης υπάρχουν σωματεία που έχουν πραγματοποιήσει εκλογές και δεν έχουν στείλει στην ομοσπονδία τα πρακτικά των αρχαιρεσιών.
Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το γραφείο της Ομοσπονδίας στο τηλ. 23310 20530.
 

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Η κυβέρνηση μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που απαγορεύει τη διαχείριση του νερού από ιδιώτες προσπαθεί να βρει όχημα για να αφαιρέσει τη διαχείριση του κοινωνικού αγαθού από τις τοπικές κοινωνίες.
Το όχημα είναι η ΕΥΔΑΠ και η θυγατρική της «ΕΥΔΑΠ νήσων».
Ήδη σε 15 νησιά που δεν είχαν ΔΕΥΑ ανέλαβε τη διαχείριση του νερού. Δυστυχώς η κακή λειτουργία των υπηρεσιών ύδρευσης στους δήμους δίνει επιχειρήματα στην κυβέρνηση για διαχείριση του νερού από την ΕΥΔΑΠ νήσων.
Έγινε προσπάθεια να αναλάβει και τη διαχείριση του νερού της Σαντορίνης και Μυτιλήνης που έχουν ΔΕΥΑ αλλά μετά την αντίδραση των σωματείων εργαζομένων, τοπικών φορέων και την συμπαράσταση της Ομοσπονδίας, τελικά δεν το κατάφερε.
Η κυβέρνηση δεν σταματά την προσπάθεια ξεπουλήματος του νερού. Πρόσφατα έγιναν δηλώσεις από υπουργό για συνεργασία ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ και ΔΕΥΑ με ιδιώτες μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και επέκταση της ΕΥΔΑΠ νήσων. Σκοπός τους βέβαια είναι να βάλουν χέρι στη διαχείριση του νερού όλης της χώρας.
Οι επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης της χώρας δεν έχουν ανάγκη από συνεργασία με ιδιώτες.
Έχουν ανάγκη από προσωπικό γιατί εδώ και χρόνια οι κυβερνήσεις έχουν απαγορέψει τις προσλήψεις με συνέπεια να αναλαμβάνουν όλο και περισσότερα αντικείμενα εργολάβοι. Απαξιώνουν τις επιχειρήσεις με σκοπό την εύκολη μεταφορά σε χέρια ιδιωτών.
Η μεγάλη πλειοψηφία των ΔΕΥΑ έχουν αντικαταστήσει τα παλιά δίκτυα ύδρευσης – αποχέτευσης, έχουν κατασκευάσει βιολογικούς καθαρισμούς και με το πρόγραμμα ΣΕΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα τρέχει για το επόμενα 6 χρόνια θα ολοκληρώσουν όλα τους τα έργα, γι αυτό και δεν έχουν ανάγκη από χρηματοδότηση ιδιωτών.
Δεν μας ξεγελούν τα σχέδια τους για δήθεν χρηματοδότηση έργων μέσω ΣΔΙΤ.
Ο τελικός σκοπός είναι το ξεπούλημα του μονοπωλιακού αγαθού γιατί αποφέρει σίγουρο κέρδος στους επενδυτές χωρίς επιχειρηματικό κίνδυνο.
Στην κατεύθυνση αυτή πριν λίγες ημέρες βρισκόταν σε εξέλιξη δημοσκόπηση με στόχο την αποτύπωση της κοινής γνώμης κατοίκων των νησιών σχετικά με την περίπτωση διαχείρισης του νερού από την ΕΥΔΑΠ. Τα ερωτήματα της δημοσκόπησης σκόπευαν στην ανάδειξη των προβλημάτων διαχείρισης του νερού από τους δήμους και στα πλεονεκτήματα που δήθεν θα προκύψουν από την διαχείριση της ΕΥΔΑΠ νήσων. Με τον τρόπο αυτόν κατεύθυναν τις απαντήσεις εκεί που ήθελαν.
Η εμπλοκή της ΕΥΔΑΠ και ιδιωτών μέσω ΣΔΙΤ, δήθεν για εκσυγχρονισμό των δικτύων, αλλού αποσκοπεί. Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης και οι πολίτες θα δώσουν την απάντηση τους στα σχέδια της κυβέρνησης.