Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Η κυβέρνηση με μπροστάρη τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης επιμένει στον επανέλεγχο των συμβάσεων που μετατράπηκαν από ορισμένου χρόνου σε αορίστου με σκοπό την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Θέλοντας να καλύψουν τη μνημονιακή υποχρέωση για 6.500 απολύσεις μέχρι τέλος του έτους τιμωρούν τους πιο αδύναμους δηλαδή τους εργαζόμενους και όχι τους πολιτικούς προϊστάμενους που αποφάσισαν για την μετατροπή των συμβάσεων.
Στην περίπτωση της επίμαχης διάταξης του άρθρου 42 του Ν. 4250/2014, δρομολογείται μια διοικητική διαδικασία επανελέγχου πράξεων ή παραλείψεων του μακρινού παρελθόντος από όργανα υπάκουα στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης με δηλωμένη την πρόθεση για απολύσεις.
Αυτή η μονομερής στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων που συνιστούν τον αδύναμο κρίκο της υπόθεσης, σε συνδυασμό με την απαλλαγή των ισχυρών κρίκων, καθιστά όλη τη διάταξη πολιτικά ανήθικη και συνταγματικά προβληματική.
Οι ΔΕΥΑ δεν αποστέλλουν στοιχεία για επανέλεγχο των συμβάσεων.
Τα σωματεία να επιδιώξουν σύγκλιση των διοικητικών συμβουλίων των ΔΕΥΑ για να αποφασίσουν την μη αποστολή στοιχείων.
Με τη στάση εργασίας συμμετέχουμε στην κατάληψη των γραφείων των ΔΕΥΑ ή από κοινού με τους δημοτικούς υπαλλήλους των δημαρχείων.
Όπου σκοπεύουν να στείλουν στοιχεία τα σωματεία αποφασίζουν απεργία-αποχή από συγκεκριμένα καθήκοντα και εργασίες που σχετίζονται με τη διαδικασία επανελέγχου μετατροπής των συμβάσεων.
Συμμετέχουμε όλοι δυναμικά στη στάση εργασίας την Τρίτη 30-9-2014 από τις 10:00 έως τις 1:00 αντιδρώντας στις προθέσεις της κυβέρνησης για απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.