Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Η Βουλή των Ελλήνων δέχθηκε να συζητήσει στις Επιτροπές της και να προωθήσει για ψήφιση στην ολομέλεια αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών για επεξεργασία της επόμενης φάσης του «Καλλικράτη».
Η Επιτροπή της Βουλής για θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών αποφάσισε να απευθύνει πρόσκληση στους εμπλεκόμενους φορείς για να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το θέμα. Στους φορείς συμπεριέλαβε και την ΠΟΕ-ΔΕΥΑ.
Για πρώτη φορά από την ίδρυση της Ομοσπονδίας δεχόμαστε πρόσκληση από τη Βουλή των Ελλήνων για θέματα που αφορούν τις ΔΕΥΑ.
Είναι μια θετική εξέλιξη που μας δίνει την ευκαιρία όχι μόνο να καταθέσουμε τις προτάσεις μας αλλά και να τις στηρίξουμε εντός της Βουλής ενώπιον της επιτροπής.
Οι προτάσεις, σύμφωνα με την πρόσκληση, πρέπει να κατατεθούν εντός 10 ημερών. Θα εστιάζονται στα προβλήματα που προκάλεσε στις ΔΕΥΑ και εργαζόμενους ο «Καλλικράτης» και οι νόμοι που τον συμπλήρωσαν ή τον τροποποίησαν.
Τα θέματα που αφορούν την τροποποίηση του ν. 1069/80 θα συζητηθούν στην επιτροπή που θα συσταθεί τις επόμενες ημέρες στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου και εκεί η Ομοσπονδία θα συμμετέχει.
Καλούνται τα σωματεία εντός 5 ημερών να καταθέσουν προτάσεις στην Ομοσπονδία για την τροποποίηση του «Καλλικράτη» και για την τροποποίηση του ν. 1069/80.
Για να ανοίξετε και να διαβάσετε την πρόσκληση πατήστε ΕΔΩ...