Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΑΝΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Με το άρθρο 67 του νόμου 4235/2014 (ΦΕΚ-ΤΕΥΧΟΣ Α΄-ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 32/11-2-14) δίνεται η εξουσιοδότηση εντός εξαμήνου, να εκδοθούν Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις που θα καθορίζουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σύμφωνα με το άρθρο 15, παρ. 1 του Ν. 4024/2011.
Η προθεσμία που έδινε προηγούμενος νόμος για τους εργαζόμενους σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου έληξε τον Ιούνιο του 2013.
Εκτός από το Υπουργείο Μεταφορών, όλα τα άλλα Υπουργεία δεν είχαν εκδώσει ΚΥΑ στην παραπάνω προθεσμία, όπως και το Υπουργείο Εσωτερικών που έχει την ευθύνη των ΔΕΥΑ.
Στο Υπουργείο Εσωτερικών θα κατατεθούν προτάσεις από όλους τους φορείς που ελέγχει και στη συνέχεια θα εκδώσει μία Υπουργική Απόφαση που θα καλύπτει το ανθυγιεινό επίδομα όλων των εργαζομένων αυτών των φορέων.
Η ομοσπονδία όπως και η ΕΔΕΥΑ θα στείλουν προτάσεις όπως είχαν κάνει και πριν 1 χρόνο.
Σύμφωνα με την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας χορηγείται το επίδομα σε πολλές ειδικότητες. Λαμβάνοντας όμως υπόψη σε πόσες ειδικότητες χορηγείται στους υπαλλήλους των δήμων, όπου έχει εκδοθεί Υπουργική Απόφαση, πολύ φοβόμαστε ότι και στις ΔΕΥΑ θα περιοριστεί το επίδομα σε ελάχιστους.
Γι αυτό το λόγο θα ήταν θετικό να σταλούν προτάσεις και από ΔΕΥΑ για να αυξηθεί η πίεση προς το Υπουργείο.
Θα γίνει προσπάθεια επίσης να χορηγηθεί με αναδρομική ισχύ όπως άλλωστε το θέσαμε στον Υπουργό Εσωτερικών στην τελευταία συνάντηση στις 20-2-2014.