Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Η απόφαση της Κυβέρνησης για κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και του θεσμού των Σχολικών Φυλάκων ήταν το επόμενο βήμα μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Στη χθεσινή συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τους τέσσερις Υπουργούς των συναρμόδιων Υπουργείων που έχουν αναλάβει τη «μεταρρύθμιση» των απολύσεων εργαζομένων και της διάλυσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απλά ανακοίνωσαν στους εργαζόμενους την αμετάκλητη απόφαση της Κυβέρνησης για τον «ξαφνικό θάνατο» των εργαζομένων Σχολικών Φυλάκων και Δημοτικών Αστυνόμων.
Το Δ.Σ. της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ συμπαραστέκεται στον αγώνα των εργαζομένων στην Δημοτική Αστυνομία και των Σχολικών Φυλάκων και προτείνει σε όλους τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ να συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που θα γίνουν κατά τόπους από τους εργαζόμενους των Δήμων.
Επειδή θα πραγματοποιηθούν σε διαφορετικές ώρες, τα Δ.Σ. των σωματείων να κηρύξουν στάση εργασίας και συμμετοχή στα συλλαλητήρια όπου και όταν γίνουν.
Για μια ακόμη φορά επισημαίνουμε πως ο μόνος δρόμος για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών που επιβάλλουν την εξαθλίωση των εργαζομένων είναι η μαζική, ενωτική, πανεργατική, κινηματική αντίδραση του συνόλου όλων των εργαζομένων.