Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Ενόψει της κατάθεσης του πολυνομοσχεδίου «λαιμητόμου» με το οποίο 6.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τίθενται σε διαθεσιμότητα και απολύονται, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.
Την Τετάρτη 10 και Πέμπτη 11 Ιουλίου οι σύλλογοι υπαλλήλων Δήμων θα πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις, ενημερωτικές συγκεντρώσεις και καταλήψεις Δημαρχείων. Επίσης παρεμβαίνουν σε κάθε Δήμο, σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να πάρουν αποφάσεις στήριξης των εργαζομένων και να εισηγηθούν στις Τοπικές Διοικήσεις και στην ΚΕΔΕ το «κλείσιμο» των Δήμων ως μέσο υπεράσπισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ συμμετέχουν σε όλες τις μορφές κινητοποιήσεων και δράσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά τόπους από τους συλλόγους εργαζομένων των Δήμων.
Τα Δ.Σ. των σωματείων έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν για στάσεις εργασίας και συμμετοχή στα τοπικά συλλαλητήρια και στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν.
Το Δ.Σ. της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά γιατί το διευρυμένο μέτωπο των εργαζομένων είναι η μόνη διέξοδος ανατροπής της τροϊκανής πολιτικής.