Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η οριστική συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα προβλέπει την απόλυση, μέσω διαθεσιμότητας, σταδιακά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, 6.500 εργαζόμενων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Οι απολύσεις αυτές θα προέλθουν από τους Σχολικούς Φύλακες, Δημοτικούς Αστυνομικούς και άλλες κατηγορίες εργαζομένων που δεν προσδιορίζονται ακριβώς.
Πλέον στόχος τους δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στη Δημοτική Αστυνομία και οι Σχολικοί Φύλακες αλλά συνολικά οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και γι  αυτό η αντίδρασή μας θα είναι συνολική και δυναμική.
Σε πρώτη φάση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ αποφάσισε την προκήρυξη ΣΤΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ τη ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 από τις 12.00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος του ωραρίου συμμετέχοντας στη στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Σήμερα 8 Ιουλίου 2013 και ώρα 11.00 το πρωί συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να αποφασίσει περαιτέρω τη στάση της. Από τις αποφάσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα εξαρτηθούν και οι δικές μας κινητοποιήσεις τις επόμενες ημέρες.
Οι φασιστικές, αντισυνταγματικές και πραξικοπηματικές αποφάσεις της δικομματικής κυβέρνησης θα ανατραπούν στην πράξη μόνο από τον ενωτικό και αποφασιστικό αγώνα μας. Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας οδηγήσουν στην απόλυση και στην ανεργία και τους Ο.Τ.Α. στην πλήρη διάλυση.