Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

 Όπως είναι γνωστό με το νόμο 4735/2020, άρθρο 25, επιτρέπονται οι αμοιβαίες μετατάξεις υπαλλήλων ΔΕΥΑ μετά από αίτηση των ενδιαφερόμενων υπαλλήλων, σε κενή θέση και, εφόσον δεν υπάρχει, με μεταφορά της θέσης, με την προϋπόθεση να ανήκουν στην ίδια εκπαιδευτική βαθμίδα και ειδικότητα, με απόφαση των αρμόδιων προς διορισμό οργάνων των φορέων προέλευσης και υποδοχής, που εκδίδεται ύστερα από γνώμη των διοικητικών συμβουλίων των επιχειρήσεων.

Οι αμοιβαίες μετατάξεις, οι αποσπάσεις για σοβαρούς λόγους υγείας και αποσπάσεις λόγω συνυπηρέτησης εξαιρούνται από τους περιορισμούς του άρθρου 74 του ν. 4674/2020 που απαγορεύει τις μετατάξεις και αποσπάσεις εργαζομένων που προσελήφθησαν με την 3Κ.

Πολλοί συνάδελφοι ενδιαφέρονται για αμοιβαία μετάταξη. Για δική τους διευκόλυνση μπορούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο της Ομοσπονδίας ή να στείλουν mail με πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο-τηλέφωνο-ειδικότητα) καθώς και τις ΔΕΥΑ που επιθυμούν να μεταταχθούν.

Στις περιπτώσεις που θα υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον για μετάταξη θα ενημερώνονται άμεσα από την ομοσπονδία.

Στις 25-7-2016 η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ με επιστολή προς τα σωματεία έκανε γνωστή την εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για την κατάταξη σε μισθολογικά κλιμάκια υπαλλήλων Δ.Ε. χωρίς απολυτήριο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ του έτους 2011 οι τεχνίτες χωρίς πτυχίο, χειριστές μηχανημάτων και οδηγοί κατατάσσονται στα κλιμάκια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Το ενιαίο μισθολόγιο (4354/2015) τοποθετούσε αυτή την κατηγορία εργαζομένων σύμφωνα με τα τυπικά τους προσόντα και μόνο. Με το νόμο 4405/2016, άρθρο 2, παρ. 1, εντάσσονται στα κλιμάκια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στις περιπτώσεις που δεν έχει πραγματοποιηθεί η αλλαγή πρέπει να γίνει με αναδρομική ισχύ.