Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Με την ψήφιση του Ν. 4250/2014 η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ αντιτάχθηκε στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου που μόνο στόχο έχουν απολύσεις εργαζομένων.
Η Ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή ενημέρωσε τα σωματεία πως θα διαχειριστούν το πρόβλημα και πραγματοποίησε παρέμβαση στο Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ με συνέπεια τη θετική για τους εργαζόμενους επιστολή προς τις ΔΕΥΑ. Αποτέλεσμα αυτών η πλειοψηφία των ΔΕΥΑ να μην αποστείλουν στοιχεία.
 Η κυβέρνηση όμως συνεχίζει την πίεση με απειλές και εκβιασμούς απαιτώντας άμεσα την αποστολή των στοιχείων.
Παρόλο που υπόσχεται ότι δεν θα γίνουν απολύσεις παρά μόνο αυτών με πλαστά δικαιολογητικά, δεν τους πιστεύουμε.
 Αν ο επανέλεγχος γίνει με διαφορετικά κριτήρια από ότι ίσχυαν πριν 10 χρόνια (Π.Δ. 164/06) τότε οι απολύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση θα είναι χιλιάδες.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας εκτιμώντας το πρόβλημα αποφάσισε να κηρύξει τρίωρη στάση εργασίας την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι συμμετέχοντας από κοινού με την ΠΟΕ-ΟΤΑ στην προσπάθεια αποτροπής των απολύσεων.
Χαιρετίζουμε την απόφαση αρκετών Δημάρχων που ανοιχτά τάχθηκαν εναντίον της αποστολής στοιχείων εργαζομένων που οι συμβάσεις τους μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Συμμετέχουμε κατά τόπους με τους συναδέλφους των Δήμων σε κοινές δράσεις.
Με τη συμμετοχή όλων μας στέλνουμε μήνυμα αντίστασης στα σχέδια της κυβέρνησης και της Τρόικας για διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Όχι στον προσχηματικό επανέλεγχο μετατροπής συμβάσεων.
Όχι στην κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των ΔΕΥΑ.