Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Εξ αρχής που προέκυψε το θέμα της απογραφής του προσωπικού των ΔΕΥΑ η Ομοσπονδία ήταν αντίθετη γιατί ήταν φανερό ότι η κυβέρνηση ζήταγε στοιχεία με σκοπό να αυξήσει τη δεξαμενή από όπου θα είχε τη δυνατότητα να απολύει προσωπικό ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της τρόικας.
Η Ομοσπονδία ήταν επίσης αντίθετη με την απογραφή προσωπικού γιατί οι ΔΕΥΑ δεν ανήκουν στο δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα όπως αυτό φαίνεται και από το επικαιροποιημένο μητρώο υπηρεσιών του ελληνικού δημοσίου που εξέδωσε το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 18-6-2014.
Στη συνέχεια ζητήθηκε από τις ΔΕΥΑ να αποστείλουν στοιχεία στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών ώστε να ελέγχονται από το κράτος οι πάσης φύσεως αποδοχές του προσωπικού ενώ γνωρίζουν ότι οι ΔΕΥΑ δεν επιχορηγούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Στην πρόσφατη συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με τον κ. Ντινόπουλο όπου τέθηκε ζήτημα εξαίρεσης των ΔΕΥΑ, ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι μόνο 24 ΔΕΥΑ δεν έχουν απογραφεί.
Χωρίς να έχει πλήρη στοιχεία η ομοσπονδία, ο αριθμός των ΔΕΥΑ που δεν έχουν απογραφεί είναι πολύ μεγαλύτερος.
Η κυβέρνηση με εκβιασμούς και με ψέματα προσπαθεί να σπάσει το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί εναντίον της απογραφής. Άλλωστε απογραφή προσωπικού των ΔΕΥΑ χωρίς ονοματεπώνυμα έχει ήδη πραγματοποιηθεί πριν ένα χρόνο μετά τις συναντήσεις που έγιναν με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη.
Η Ομοσπονδία επιμένει. Καμία αποστολή στοιχείων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ελέγχουν κάθε μήνα τις νόμιμες αποδοχές μας.
Το θέμα θα λυθεί οριστικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας που έχει προσφύγει η Ομοσπονδία με αίτηση ακύρωσης.