Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι
Την Τετάρτη 9 Απρίλη 2014 απεργούμε και συμμετέχουμε ΟΛΟΙ στις κατά τόπους απεργιακές συγκεντρώσεις.
Η Διοίκηση της Π.Ο.Ε.-Δ.Ε.Υ.Α. καλεί τους εργαζόμενους του Κλάδου να δώσουν με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις έμπρακτη απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της τρόικας και της κυβέρνησης.
Τα τελευταία τέσσερα (4) χρόνια οι κυβερνήσεις, σε αγαστή συνεργασία με την τρόικα σπρώχνουν μεθοδικά το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας στην φτώχεια και την εξαθλίωση.
Την ίδια στιγμή προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα μνημόνια τελείωσαν, ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα.
Ειδικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η νέα περικοπή πόρων των τακτικών εσόδων της Κεντρικής Διοίκησης προς τους ΟΤΑ δείχνει τι περιμένει τους εργαζόμενους το επόμενο χρονικό διάστημα.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στο στραγγαλισμό των συλλογικών εργατικών δικαιωμάτων.
  • Όχι στις απολύσεις και στις διαθεσιμότητες.
  • Ακύρωση κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης του νερού.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάση της φορολογικής επιδρομής.
  • Άμεσα μέτρα στήριξης των Ασφαλιστικών Ταμείων. Ενίσχυση και όχι αποδυνάμωση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Με τη νέα δραματική μείωση εισφορών θα προκύψει έλλειμμα 850 εκ. € κάθε χρόνο.
  • Ανατροπή της πολιτικής των απολύσεων, της ανεργίας, της συρρίκνωσης των Δημοσίων-Κοινωνικών αγαθών.
  • Επαναφορά του Βασικού Κατώτατου Μισθού στα 751€
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ, ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ.