Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013

Δ. Ζακύνθου: «Οι ΔΕΥΑ δεν επιβαρύνουν ούτε ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό»


Την αγανάκτησή του εκφράζει ο δήμαρχος Ζακύνθου Στέλιος Μποζίκης σε ανακοίνωσή του σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάργηση των ΔΕΥΑ και των κοινωφελών επιχειρήσεων:
«Με έκπληξη και οργή διάβασα τις διοχετευμένες, σε ιστοσελίδες ειδησεογραφικού περιεχομένου, προθέσεις της κυβέρνησης περί κατάργησης των ΔΕΥΑ και των Κοινωφελών Επιχειρήσεων.
Οι απόψεις αυτές, αν υπάρχουν στην κυβέρνηση, μόνο σε κάποιο νοσηρό και διαταραγμένο εγκέφαλο πρέπει να υπάρχουν και χρήζει ιατρικής παρακολούθησης.
Οφείλει να γνωρίζει ο εγκέφαλος αυτός ότι: 1. Οι ΔΕΥΑ λειτουργούν με τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι δημότες και δεν επιβαρύνουν ούτε ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό. 2. Έχουν εντάξει στο ΕΣΠΑ και εκτελούν έργα εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα συμβάλλουν στο να παρέχεται στην κοινωνία το ύψιστο αγαθό, το νερό. 3. Η κατάργηση των ΔΕΥΑ και η απόλυση των εργαζομένων θα σημάνει αυτομάτως αξεπέραστα προβλήματα υδροδότησης στις περιοχές όπου θα καταργηθούν. 4. Οι Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ουδόλως επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, δοθέντος ότι εκτελούν ευρωπαϊκά προγράμματα και μόνο. 5. Η κατάργηση των Κοινωφελών Επιχειρήσεων θα επιφέρει ανεπανόρθωτο πλήγμα στις προνοιακές δομές των Δήμων. Μετά τα παραπάνω, καθίσταται επιτακτική ανάγκη, η αυτοδιοίκηση στο σύνολό της να αντιδράσει και να πει απερίφραστα στην κυβέρνηση ότι όλα αυτά που σχεδιάζουν δεν θα περάσουν.
Η αυτοδιοίκηση δεν θα πληρώσει άλλο τα μνημόνια. Τα έχει πληρώσει ήδη πολύ ακριβά.»