Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.
Μετά από τρεισήμισι χρόνια εφαρμογής των αποτυχημένων εκ του αποτελέσματος μνημονιακών πολιτικών, η οικονομία βυθίζεται σε όλο και μεγαλύτερη ύφεση και η ελληνική κυβέρνηση περιορίζεται στο να προσφέρει καλές υπηρεσίες στην τρόικα και κάκιστες στη χώρα. Οι αριθμοί δε βγαίνουν, οι εκτιμήσεις διαψεύδονται, οι άνθρωποι υποφέρουν.
Η πραγματικότητα, που αντιμετωπίζει σήμερα η εργατική τάξη της χώρας και ο ελληνικός λαός, είναι η φτώχεια, η εξαθλίωση, η ανεργία, η φτωχοποίηση, η λιτότητα, ο εκφοβισμός, οι απολύσεις, οι διαθεσιμότητες και οι φοροεπιδρομές.
Ο στόχος πλέον είναι ξεκάθαρος. Η εσωτερική υποτίμηση με την ισοπέδωση κάθε έννοιας κοινωνικής δικαιοσύνης, εργασίας και κοινωνικής ασφάλειας. Κάθε έννοια Δημοκρατίας.
Στο όνομα της μείωσης του χρέους προωθείται το ξεπούλημα των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος. Στο όνομα της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις και το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη συλλογική διαπραγμάτευση. Στο όνομα του συμμαζέματος των δημόσιων οικονομικών απολύουν και βάζουν σε διαθεσιμότητα δεκάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. Στο όνομα της Ευρώπης περιορίζουν τη δημοκρατία και καταργούν δημοκρατικούς θεσμούς, στην ουσία περιορίζουν και καταργούν το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Στο όνομα των τραπεζών και των τραπεζιτών βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία.
Ενωμένοι και αποφασισμένοι όλοι μαζί δηλώνουμε ότι:
ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ!!! 
Όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είμαστε στο μπλοκ της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Την ίδια ημέρα στη Θεσσαλονίκη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. με βασικό θέμα τον προγραμματισμό δράσης  του κλάδου.
 


Με προηγούμενες επιστολές της ομοσπονδίας ενημερώθηκαν τα σωματεία σχετικά με την επιχειρούμενη ένταξη των εργαζομένων του νόμου 1069/1980 στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου.
Η ομοσπονδία αμφισβητεί την υποχρέωση των ΔΕΥΑ να αποστείλουν στοιχεία απογραφής προσωπικού στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης γιατί οι ΔΕΥΑ δεν ανήκουν στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα ούτε στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης.
Μετά την εξώδικη όχληση που κατέθεσαν τα σωματεία εργαζομένων  στις ΔΕΥΑ για τη μη αποστολή στοιχείων και την πίεση που άσκησαν τα Δ.Σ. των ΔΕΥΑ καθώς και το Δ.Σ. της ομοσπονδίας προς την ΕΔΕΥΑ για να πάρει θέση, συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ένωσης και αποφάσισε:
1.  Έκρινε ότι το έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την απογραφή δεν αφορά τις ΔΕΥΑ.
2. Επειδή το θέμα είναι σοβαρό θα επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ώστε να τον ενημερώσει επαρκώς για τις ΔΕΥΑ.
3.  Για τους παραπάνω λόγους συστήνει στις ΔΕΥΑ μέχρι να πραγματοποιηθεί η συνάντηση να μην στείλουν στοιχεία.
Άσχετα με το αποτέλεσμα της συνάντησης η ομοσπονδία επιμένει στη μη αποστολή στοιχείων συμφωνώντας με τη θέση της ΕΔΕΥΑ ότι το έγγραφο απογραφής δεν αφορά τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ.