Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Το πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ άνοιξε το δρόμο για μαζικές απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων, καταργήσεις φορέων και οργανισμών και ιδιωτικοποίηση των Δημοσίων Κοινωνικών Αγαθών. Άνοιξε το δρόμο για το νέο μνημόνιο, που «απελευθερώνει» τις απολύσεις στον Ιδιωτικό Τομέα και καταργεί κάθε έννοια συλλογικής διαπραγμάτευσης.
Μετά τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ σειρά πήραν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση με τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς, τους εκπαιδευτικούς της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και τους οδηγούς του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονική Διακυβέρνησης να μπαίνουν μαζικά σε διαθεσιμότητα.
Η Κυβέρνηση στο όνομα δήθεν της εξυγίανσης του Δημόσιου Τομέα ανοίγει μια νέα εποχή κερδοφορίας για το κεφάλαιο, παραδίδοντάς τους τις Δημόσιες Κοινωνικές Υπηρεσίες και τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά.
Ονομάζουν εξυγίανση, το πέταγμα στο δρόμο και στην ανεργία χιλιάδων εργαζομένων και προετοιμάζουν το έδαφος για τις επόμενες μαζικές απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, σύμφωνα με τα συμφέροντα των δανειστών και τις εντολές της Τρόικας.
Ήδη κατετέθη νέο πολυνομοσχέδιο το οποίο είναι απόλυτα σαφές ότι πρόκειται για νέο μνημόνιο. Mε το πολυνομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα, με Υπουργική Απόφαση, ένταξης σε καθεστώς διαθεσιμότητας υπαλλήλων, ανεξάρτητα από τις ανάγκες που καλύπτουν.
Μπροστά σε όλα αυτά η μόνη δύναμη ανατροπής είμαστε εμείς, κυρίως οι εναπομείναντες εργαζόμενοι, οι διωκόμενοι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέες και οι νέοι της πατρίδας μας που ακόμη δεν εγκατέλειψαν τη χώρα.
Τώρα πρέπει να αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να μη περάσει και αυτό το νομοσχέδιο, γιατί θα είναι καταστροφή για όλους μας και όχι μόνο για αυτούς που θα απολυθούν ή που θα οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα.
Στόχος, είμαστε όλοι εμείς. Θέλουν εργαζόμενους δίχως δικαιώματα και ελευθερίες.
Όλοι και όλες στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τρίτη 16/7/2013 και στα απεργιακά συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα
Όλοι και όλες στους δρόμους καθημερινά για να μην περάσουν
οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις.
Συνεχίζουμε τη Δευτέρα 15 και την Τετάρτη 17 Ιουλίου να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους Δήμους.