Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την τρικομματική κυβέρνηση του μνημονίου για την επιχειρούμενη ολοκληρωτική διάλυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη δρομολόγηση δεκάδων χιλιάδων απολύσεων υπαλλήλων και την ανάθεση σε ιδιώτες κοινωφελών υπηρεσιών που προωθούνται μέσω του νομοσχεδίου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις» που δημοσιοποιήθηκε τη Μεγάλη Εβδομάδα και τέθηκε σε διαβούλευση.
Πρόκειται για άλλο ένα νομοσχέδιο με το οποίο επιχειρεί να εξαπατηθεί η κοινωνία, ικανοποιώντας ταυτόχρονα τις άμεσες απαιτήσεις της τρόικας και των δανειστών, οι οποίοι μιλούν σε καθημερινή βάση για δήθεν μεγάλο, αναποτελεσματικό και δαπανηρό Δημόσιο Τομέα συμπεριλαμβάνοντας και το σύνολο της Τ.Α., αλλά και για το περίφημο «ταμπού» των άμεσων απολύσεων Δημοσίων και Δημοτικών Υπαλλήλων «που πρέπει να σπάσει» !
Στην κατεύθυνση αυτή και επιστρατεύοντας κάθε αντισυνταγματικό όπλο, με το νομοσχέδιο που δόθηκε σε διαβούλευση επιχειρείται η κατάργηση Υπηρεσιών – Φορέων και η διευκόλυνση απολύσεων χιλιάδων υπαλλήλων με Προεδρικά Διατάγματα, χωρίς καν τον έλεγχο από τη Βουλή.
            Η επιχειρούμενη περαιτέρω κατάργηση ή συγχώνευση Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου σε συνδυασμό με το νόμο 4152/13 θα προκαλέσει χιλιάδες απολύσεις στην Τ.Α. γιατί πλέον οι εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δεν μπαίνουν στην κινητικότητα αλλά απολύονται.
Με το νομοσχέδιο αυτό αν περάσει ως έχει, χάνεται ουσιαστικά η συνταγματικότητα κατοχυρωμένη αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Η ΚΕΔΕ δεν αρκεί μόνο να καταγγείλει την αντισυνταγματική ρύθμιση. Πρέπει να μπει μπροστά σε αγώνα εναντίον της διάλυσης του θεσμού της Τ.Α. και των δομών που προσφέρουν κοινωνικές υπηρεσίες στους δοκιμαζόμενους πολίτες.
Η Ομοσπονδία και όλοι οι εργαζόμενοι στην Τ.Α. θα στηρίξουν με όλες τις δυνάμεις τις κινητοποιήσεις και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν.
Το σχέδιο νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις) είναι σε δημόσια διαβούλευση μέχρι την Τετάρτη 14-5-13. Θα ήταν θετικό να γινόταν αρνητικά σχόλια από όσους γίνεται περισσότερους.
Μπορείτε να συμμετέχετε στη διαβούλευση στην ιστοσελίδα http://www.opengov.gr/minreform/?p=758 στο άρθρο 4.