Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΟΦΕΛΕΙΑΣ

Το Σ.Κ. έχει κατ’ επανάληψη εκφράσει την πλήρη και ριζική διαφωνία του στην εκποίηση των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας καθώς και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας.
Η εμμονή σ’ αυτή την αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη πολιτική, προωθεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών και των κερδοσκόπων αρπακτικών που θέλουν να βάλουν στο χέρι, τις κερδοφόρες (χρυσοφόρες) επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και την περιουσία του δημοσίου.
Στο όνομα μείωσης του χρέους και διασφάλισης των δανειστών, απογυμνώνεται το κράτος και τα συμφέροντα των πολιτών, με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες  από κάθε κοινωφελή και κοινωνική δραστηριότητα.
Oι επιχειρήσεις αυτές είναι οι μόνες που λειτουργούν ως μοχλοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και άσκησης παρεμβατικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους.
Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή, για την έγκριση ή όχι της κάθε μιας ιδιωτικοποίησης είναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ συνταγματική και ηθική επιταγή για τους 300 Βουλευτές του Εθνικού Κοινοβουλίου οι οποίοι έχουν εντολή να διασφαλίζουν τη νομιμότητα, το δημόσιο συμφέρον και μακροπρόθεσμο κοινωνικό όφελος.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει, η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης να ανατεθεί σε δήθεν «ανεξάρτητους τεχνοκράτες». 
ΟΧΙ
ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ

ΟΧΙ
ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
30.10.12
Η κυβέρνηση με την τρόικα συμφώνησαν στα απάνθρωπα μέτρα που οδηγούν τους εργαζόμενους και συνταξιούχους στην εξαθλίωση
Στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ προχωρούμε στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας.
Την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου  2012 ξεκινάμε με την πραγματοποίηση ΓΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ και παίρνουμε τις αποφάσεις για να οργανώσουμε με τον καλύτερο τρόπο τον αγώνα μας.
Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν κατά τόπους.
Καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες σε συστράτευση στον αγώνα για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ των μέτρων εξαθλίωσης της συγκυβέρνησης και της τρόικα.
Κοινοποιούμε την επιστολή προς τους πολίτες που έστειλε η Ομοσπονδία.
Από Δευτέρα 5 Νοεμβρίου βρισκόμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση ώστε να βρεθούμε ΟΛΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ με την κατάθεση στη Βουλή των μέτρων που διαλύουν τις ζωές μας και διαμορφώνουν συνθήκες μεσαίωνα στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα.
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτά τα μέτρα δεν πρέπει και ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ !!!
Οι εργαζόμενοι  στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα αγωνιστούν εναντίον της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εναντίον των μέτρων που οδηγούν την κοινωνία στην καταστροφή

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΔΕΥΑ

Μετάταξη από ΔΕΥΑ σε ΔΕΥΑ ή στην ίδια επιχείρηση
Με το νόμο 4024/2011, άρθρο 34, παρ. 2, καταργούνται οι κενές οργανικές θέσεις και στις επιχειρήσεις των ΟΤΑ. Για το λόγο αυτό προέκυψε ζήτημα αν δύναται να πραγματοποιηθούν μετατάξεις από ΔΕΥΑ σε ΔΕΥΑ ή μετακινήσεις εντός της ίδιας επιχείρησης.
Η Ομοσπονδία έκανε ερώτημα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης χωρίς προς το παρόν να δοθεί απάντηση.
Απάντηση δόθηκε σε ερώτημα ΔΕΥΑ που προέκυψε το πρόβλημα. Αναφέρει ότι μετάταξη μπορεί να υλοποιηθεί με τη μεταφορά της θέσης που κατέχει ο υπάλληλος χωρίς να είναι απαραίτητο να υπάρχει κενή οργανική θέση.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο της Ομοσπονδίας για να τους σταλεί η απάντηση του Υπουργείου.
Απογραφή προσωπικού ΔΕΥΑ
Πριν δύο χρόνια πραγματοποιήθηκε απογραφή προσωπικού του δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. και των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού.
Με την κοινή υπουργική απόφαση 22624/28-9-2012 τροποποιείται η προηγούμενη συμπεριλαμβάνοντας και το προσωπικό των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα που υπάγονται στην παρ. 1, του άρθρου 1 του νόμου 2190/1994.
Επειδή υπάρχει σύγχυση σε αρκετές ΔΕΥΑ για το αν πρέπει να γίνει απογραφή του προσωπικού η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι δεν εμπίπτουν οι ΔΕΥΑ στις παραπάνω διατάξεις. Ούτε στους ΟΤΑ α’ ή β’ βαθμού ανήκουν ούτε στους φορείς του άρθρου 1, του νόμου 2190/1994.
Επόμενα η απογραφή του προσωπικού και χάσιμο χρόνου είναι και επικίνδυνη στους πονηρούς καιρούς που διανύουμε.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

ΠΕΜΠΤΗ 18/10:24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ
που εξοντώνουν την κοινωνία και την οικονομία
To Εθνικό Συνδικαλιστικό Συμβούλιο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ σε συνεδρίαση αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας για την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου (ημέρα συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Aρεως.
Οι δράσεις και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν και θα ενταθούν με κάθε τρόπο και μέσο, εφόσον η Κυβέρνηση και η Τρόικα επιμείνουν στην κατάθεση και ψήφιση των βάρβαρων αυτών μέτρων ισοπέδωσης κάθε εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματος των εργαζομένων. 
Η επιμονή και η δογματική εμμονή σε αυτή τη σκληρή Νεοφιλελεύθερη πολιτική από το Διευθυντήριο των Βρυξελλών σπέρνει φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία και διευρύνει τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης. Στοχεύει κυρίως στην υποταγή των εργαζομένων και των Λαών στους τραπεζίτες και στα ισχυρά οικονομικά κέντρα και γι΄αυτό συναντά την καθολική αντίδραση των πολιτών. 
Επιτέλους
Να ακουστεί η φωνή των πολιτών και όχι των δανειστών
Αντιστεκόμαστε - Αντιδρούμε
σε αυτή την ΑΔΙΕΞΟΔΗ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ πολιτική που στο τέλος του δρόμου θα συναντήσει τη διάλυση της κοινωνικής Ευρώπης, βαθύτατους διχασμούς καθώς και πρωτόγνωρες και ανεξέλεγκτες συγκρούσεις.
Η Ομοσπονδία συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία στις 18 Οκτωβρίου και καλεί όλους τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ να συμμετέχουν μαζικά στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν. 
Οι απεργίες, τα συλλαλητήρια και οι αγώνες των συνδικάτων θα συνεχιστούν για να ανατρέψουν αυτές τις Νεοφιλελεύθερες πολιτικές. 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
12.10.12
Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας και σωματείου ΔΕΥΑ Κομοτηνής με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στυλιανίδη.
Τη συνάντηση τη ζήτησε η Ομοσπονδία για να εκθέσει στον κ. Υπουργό αιτήματα εργαζομένων και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΔΕΥΑ και απαιτούν άμεση λύση.
Κυρίαρχα αιτήματα είναι η άρση απαγόρευσης πρόσληψης προσωπικού στις ΔΕΥΑ, όχι σε περαιτέρω περικοπές αποδοχών, λύση στο πρόβλημα ελέγχου των επιτρόπων, μειωμένο τιμολόγιο της ΔΕΗ, άρση του ασυμβίβαστου των εργαζομένων που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι κ.λ.π.
Με νέα ανακοίνωση θα ενημερωθούν τα σωματεία για τη συνάντηση.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ

Τις προηγούμενες 10 ημέρες πραγματοποιήθηκαν 6 περιφερειακές συσκέψεις σωματείων στις παρακάτω πόλεις: Ρέθυμνο, Καβάλα, Ιωάννινα, Κατερίνη, Τρίπολη, Αθήνα.
Εκτός από την περιφερειακή σύσκεψη στην Αθήνα στις άλλες πόλεις η συμμετοχή των σωματείων ήταν πολύ καλή.
Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι:
  1. Νέα μέτρα – Προγραμματισμός Δράσης.
  2. Εφαρμογή του Ν. 4024/2011
  3. Καμπάνια ενημέρωσης εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού.
Για το πρώτο θέμα που αφορά τον προγραμματισμό δράσης του κλάδου μας πρόταση της Ομοσπονδίας ήταν να συντονίσουμε τη δράση μας με τις Ομοσπονδίες ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και εργαζομένους ΕΥΑΘ γιατί ως συγγενείς κλάδοι έχουμε ενιαία αντιμετώπιση από την κυβέρνηση και την τρόικα.
Για τον προγραμματισμό δράσεων – κινητοποιήσεων εναντίον των νέων μέτρων κατατέθηκαν ελάχιστες προτάσεις από τα σωματεία.
Κατατέθηκαν αρκετές προτάσεις για την καμπάνια εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού, ένα θέμα που θα μας απασχολήσει σύντομα.
 Η συντονιστική ομάδα που συστήθηκε από εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ θα συνεδριάσει για να αποφασίσει το συντονισμό των κινήσεων των τριών συνδικάτων. Προτεραιότητα αυτή την περίοδο έχει η ανατροπή των νέων μέτρων που προετοιμάζει η κυβέρνηση.
Η Ομοσπονδία ήδη έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της «banner» μέσου του οποίου μπορείτε να ψηφίσετε συμμετέχοντας στην καμπάνια των Ευρωπαϊκών συνδικάτων « το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα και όχι εμπόρευμα». 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΔΕΥΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ χαιρετίζει με ικανοποίηση τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιήθηκε στις 26-9-2012.
Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ έδωσαν αγωνιστικό παρόν σε όλες τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, για την ανατροπή των νέων αντεργατικών αντιλαϊκών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση και η τρόικα.
Μόνο με την ανάπτυξη συντονισμένων και πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων τα μέτρα δεν θα περάσουν.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ αποφάσισε να συμμετέχει ο κλάδος μας με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ) στις παρακάτω δράσεις.
1.  Την πραγματοποίηση Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012, μηχανοκίνητης πορείας σε όλες τις πρωτεύουσες των νομών.
2.  Συντονισμό δράσης με όλα τα συνδικάτα και κλιμάκωση με κάθε τρόπο των κινητοποιήσεων. Κατάληψη των ΔΕΥΑ τις ημέρες που γίνεται κατάληψη των δημαρχείων.
3. Κλείσιμο όλων των ΔΕΥΑ την ημέρα εξαγγελίας των μέτρων από την κυβέρνηση.
4.  Έκδοση ανακοίνωσης που θα διανέμεται στους πολίτες την ημέρα που είναι υπό κατάληψη οι ΔΕΥΑ.
Συμμετέχουμε επίσης:
1. Στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν στα κατά τόπους εργατικά κέντρα στις 8-10-2012 και ώρα 18:00.
2.  Στις απεργιακές κινητοποιήσεις που θα κηρύξουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ  τις ημέρες που θα κατατεθούν και θα συζητηθούν τα νέα μέτρα στη βουλή.
Οι παραπάνω δράσεις θα προετοιμαστούν και θα πραγματοποιηθούν συντονισμένα με τους συλλόγους της ΠΟΕ-ΟΤΑ σε κάθε νομό.
Τα σωματεία λαμβάνοντας υπόψη τις τοπικές ιδιαιτερότητες μπορούν να τροποποιήσουν και να εμπλουτίσουν τη δράση τους.
Η ανακοίνωση των μέτρων από την κυβέρνηση πρέπει να βρει το σύνολο των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση έτοιμο για τη μεγάλη ανατροπή.
Αντιστεκόμαστε με κάθε μέσο στην αντιλαϊκή – αντεργατική λαίλαπα των βάρβαρων μέτρων.
Όλοι στους δρόμους όλοι στους αγώνες. Μπορούμε και πρέπει να τους σταματήσουμε.