Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ

Τις προηγούμενες 10 ημέρες πραγματοποιήθηκαν 6 περιφερειακές συσκέψεις σωματείων στις παρακάτω πόλεις: Ρέθυμνο, Καβάλα, Ιωάννινα, Κατερίνη, Τρίπολη, Αθήνα.
Εκτός από την περιφερειακή σύσκεψη στην Αθήνα στις άλλες πόλεις η συμμετοχή των σωματείων ήταν πολύ καλή.
Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι:
  1. Νέα μέτρα – Προγραμματισμός Δράσης.
  2. Εφαρμογή του Ν. 4024/2011
  3. Καμπάνια ενημέρωσης εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού.
Για το πρώτο θέμα που αφορά τον προγραμματισμό δράσης του κλάδου μας πρόταση της Ομοσπονδίας ήταν να συντονίσουμε τη δράση μας με τις Ομοσπονδίες ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ και εργαζομένους ΕΥΑΘ γιατί ως συγγενείς κλάδοι έχουμε ενιαία αντιμετώπιση από την κυβέρνηση και την τρόικα.
Για τον προγραμματισμό δράσεων – κινητοποιήσεων εναντίον των νέων μέτρων κατατέθηκαν ελάχιστες προτάσεις από τα σωματεία.
Κατατέθηκαν αρκετές προτάσεις για την καμπάνια εναντίον της ιδιωτικοποίησης του νερού, ένα θέμα που θα μας απασχολήσει σύντομα.
 Η συντονιστική ομάδα που συστήθηκε από εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ θα συνεδριάσει για να αποφασίσει το συντονισμό των κινήσεων των τριών συνδικάτων. Προτεραιότητα αυτή την περίοδο έχει η ανατροπή των νέων μέτρων που προετοιμάζει η κυβέρνηση.
Η Ομοσπονδία ήδη έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της «banner» μέσου του οποίου μπορείτε να ψηφίσετε συμμετέχοντας στην καμπάνια των Ευρωπαϊκών συνδικάτων « το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα και όχι εμπόρευμα».