Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ



Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ καλεί τους εργαζόμενους ξανά στον αγώνα και στην απεργία την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012.
Επί δυόμιση (2,5) χρόνια κόβονται και ξανακόβονται μονομερώς μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές παροχές, ενώ το «τέρας» του χρέους και των ελλειμμάτων συνεχίζει «ανίκητο» να απαιτεί συνεχώς νέες θυσίες και νέες περικοπές.
Κυβέρνηση και Τροϊκανοί, παρά το γεγονός ότι έχει διαπιστωθεί πλέον ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ότι η συνταγή των μνημονίων είναι ΛΑΘΟΣ και ότι έχει αποτύχει ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ, επιμένουν στην ίδια αδιέξοδη, αναποτελεσματική, υφεσιακή, αντεργατική και αντικοινωνική πολιτική. Σε κάθε νέο έλεγχο προσθέτουν κι ένα νέο κατάλογο περικοπών των μισθών, των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, προωθούν απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, λες και οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι είναι οι ΕΝΟΧΟΙ και οι υπεύθυνοι της κρίσης.
Απαιτούν να αυξηθούν εξοντωτικά τα όρια ηλικίας στα 67 χρόνια και τα ελάχιστα χρόνια εργασίας από τα 4.500 στα 6.000 ένσημα, γιατί αδυνατούν ή δεν θέλουν να πατάξουν την εισφοροδιαφυγή, τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
Σχεδιάζουν νέες βάρβαρες περικοπές αλλά και απολύσεις στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, της κοινωνικής ασφάλισης καταρρέουν μέσα από την περικοπή δαπανών τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις υπηρεσιών και οργανισμών, τις ιδιωτικοποιήσεις και τον περιορισμό του αριθμού των εργαζομένων.
Οι μαθητευόμενοι μάγοι (κομπογιαννίτες) της Τρόικα είτε δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν και πού οδηγούν το λαό και τη χώρα ή υπηρετούν ύποπτα και ακραία μεγαλοεργοδοτικά συμφέροντα.
Οι νέες απαιτήσεις τους, σε συνέχεια των προηγούμενων αποτυχημένων, θα ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ότι έχει απομείνει από εργασιακά, οικονομικά, συνταξιοδοτικά και κοινωνικά δικαιώματα στη χώρα μας, χωρίς καμιά προοπτική και ΕΛΠΙΔΑ.
Με αυτές τις άδικες και προκλητικές πολιτικές οδηγούν τους πολίτες στην χρεοκοπία και την Ευρώπη στη διάλυση. Αυτά που μας «προσφέρουν» δεν είναι βοήθεια, αλλά ΘΗΛΕΙΑ ΠΝΙΓΜΟΥ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ, χωρίς προοπτική και μέλλον.
Η Κυβέρνηση, οι Τροϊκανοί και οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να καταλάβουν ότι πίσω από τους αριθμούς και τους δείκτες υπάρχουν ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ΨΥΧΕΣ με δικαιώματα και απαιτήσεις.
Οι εργαζόμενοι και η κοινωνία απαιτούν και απαντούν:
έως εδώ, δεν πάει άλλο!
όλοι μαζί
να προστατεύσουμε τα κοινωνικά δικαιώματα,
τους εργατικούς και δημοκρατικούς θεσμούς.

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ANΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το έκτακτο Συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στις 30 Αυγούστου 2012 αποφάσισε το Πανελλαδικό κλείσιμο των Δήμων την ΤΕΤΑΡΤΗ 12 και ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, καθώς επίσης και την πραγματοποίηση Πανελλαδικής Συγκέντρωσης την ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, στις 11.00 το πρωί, στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ-Αθήνα.
Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα καταβληθούν οι πόροι που προβλέπονται από τον προϋπολογισμό με τα νέα μέτρα των 11,9 δισ. συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Εξαπολύεται νέα επίθεση τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους Ο.Τ.Α. οδηγώντας τους μαθηματικά στη διάλυση, την οικονομική κατάρρευση και στην κατάργηση των υπηρεσιών Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα, αλλά και στην αδυναμία καταβολής ακόμα και της μισθοδοσίας.
Τα νέα μέτρα των 11,9 δισ. μεταξύ άλλων προβλέπουν νέες μειώσεις στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συγχωνεύσεις και καταργήσεις των Ν.Π.Ι.Δ., Δημοτικών Επιχειρήσεων και Ν.Π.Δ.Δ.  Τα μέτρα αυτά οδηγούν στην απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Επειδή το πρόβλημα της λειτουργικής και οικονομικής κατάρρευσης των Ο.Τ.Α. δεν είναι μόνο οι περικοπές των πόρων αλλά η γενικότερη πολιτική που εφαρμόζεται από τα μνημόνια και την τρόικα με την έλλειψη προσωπικού, την επαναφορά της εργασιακής «εφεδρείας», τις νέες περικοπές σε αποδοχές, συντάξεις (κύριες και επικουρικές) και γενικότερα κάθε δικαιώματος των εργαζομένων που οδηγεί εργαζόμενους, συνταξιούχους και την κοινωνία σε πλήρη φτώχεια και εξαθλίωση, η Π.Ο.Ε.-Δ.Ε.Υ.Α.  δηλώνει τη συμμετοχή της στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκηρύσσοντας  3ωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012 από τις 10:00 μέχρι 13:00. Στις ΔΕΥΑ που θα κλείσουν με απόφαση του δήμου εξυπακούεται ότι η στάση εργασίας δεν έχει νόημα να πραγματοποιηθεί
Διεκδικούμε:
  1. Καμία περικοπή πόρων, καταβολή όλων των παρακρατηθέντων πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  2. Αποτροπή της εργασιακής εφεδρείας  και καμία απόλυση εργαζόμενου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  3. Άρση της απαγόρευσης προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους Δήμους και Δημοτικές Επιχειρήσεις.
  4. Καμία νέα περικοπή στις αποδοχές των εργαζομένων και αφαίρεση ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων (κύρια και επικουρική ασφάλιση).
  5. Υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που με άλλοθι την έλλειψη προσωπικού και πόρων εκχωρούνται σε ιδιώτες. 
Συνάδελφοι,
Η μαζική και δυναμική συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην Τ.Α. σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση είναι μονόδρομος. Η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει επιλέξει την οικονομική και λειτουργική κατάρρευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων, την αφαίρεση κάθε δικαιώματος των εργαζομένων και την ιδιωτικοποίηση βασικών της υπηρεσιών.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΚΑΙ  ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ  ΠΟΥ  ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ.

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη Δ.Ε.Θ.


ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στη Δ.Ε.Θ.
ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 – 6.00 μ.μ. – ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Η  ΜΑΖΙΚΗ και ΔΥΝΑΜΙΚΗ συμμετοχή και των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ  ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ των συνδικάτων (Γ.Σ.Ε.Ε. και ΑΔΕΔΥ), το ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012, στις 6.00 το απόγευμα στο ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ στη Θεσσαλονίκη είναι το ξεκίνημα των κινητοποιήσεων μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.
Η μαζική συμμετοχή μας, αλλά και η αγωνιστική προετοιμασία του κλάδου είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να αποτρέψουμε τη νέα σκληρή επίθεση της τρικομματικής συγκυβέρνησης και τρόικας, που έχουν ως στόχο το κλείσιμο Δημοτικών Επιχειρήσεων, τις απολύσεις  υπαλλήλων, τη μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση δικαιωμάτων, την αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, συμμετοχής σε φάρμακα-περίθαλψη, τη διάλυση του Κράτους, των Ο.Τ.Α., της Παιδείας και Νοσοκομείων.
Μέτρα αντιλαϊκά και άδικα που αποτελούν τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους, στην κοινωνία και την οικονομία της χώρας, που ήδη βρίσκεται σε τραγική κατάσταση εξαιτίας των προηγούμενων μέτρων.
Η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την αντίδραση των εργαζομένων και της κοινωνίας έχει επιλέξει τον αυταρχισμό και αυτό φάνηκε στην πρόσφατη κινητοποίηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (εργαζόμενοι και αιρετοί) όπου έδειξε το πρόσωπό της και την επιλογή της για «μηδενική ανοχή».
Και αυτή  η κυβέρνηση επέλεξε για την επιβολή των νέων αντιλαϊκών μέτρων την απειλή της εξόδου της χώρας από το ευρώ. Τακτική  όμως που είναι ενταγμένη στο να κάμψει τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές.
Η Ομοσπονδία συμμετέχει στο συλλαλητήριο των συνδικάτων και καλεί τα σωματεία να δώσουν δυναμικό παρόν.
Όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είμαστε στο μπλοκ της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν όλους τους εργαζόμενους της χώρας στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στο άγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.
Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βιώνουν τα τραγικά αποτελέσματα των νεοφιλελεύθερων συνταγών των τροϊκανών και των ελληνικών κυβερνήσεων. Η αποτυχία του προγράμματος στήριξης, παρά τις δραματικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους και στην κοινωνία είναι πλέον ορατή και ξεκάθαρη.
Απαιτούμε άλλη μία φορά να μπει τέλος σε αυτή τη συνταγή και πολιτική που οδηγεί την ελληνική οικονομία στην πραγματική χρεωκοπία και καταστροφή.
Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα και στις εξελίξεις μια και μόνο μπορεί να είναι η απάντηση των εργαζομένων, «Ενότητα και αγώνας σε εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο».
Η Ομοσπονδία συμμετέχει στο συλλαλητήριο των συνδικάτων και καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρόν.
Όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα είμαστε στο μπλοκ της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Την ίδια ημέρα στη Θεσσαλονίκη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. για να αποφασίσει για τη δράση της Ομοσπονδίας την επόμενη περίοδο.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ ΔΕΥΑ


Η κυβέρνηση με εντολή της Τρόικας επεξεργάζεται νέα μέτρα εναντίον των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν για εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου και στις ΔΕΚΟ. Είναι γνωστό ότι στις μειώσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους νόμους 3833/10, 3845/10 και 4024/11 για τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ ενέταξαν και τους εργαζόμενους των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου των ΟΤΑ χωρίς να εξαιρέσουν τις επιχειρήσεις που δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. Από τις μειώσεις που πραγματοποιήθηκαν και στις ΔΕΥΑ σύμφωνα με τους παραπάνω νόμους χάσαμε 35% του μέσου όρου των αποδοχών μας.
Αν εφαρμοσθεί το ενιαίο μισθολόγιο οι μειώσεις μας θα φθάσουν μέχρι 70% σε σύγκριση με το 2009.
Το προεδρείο της Ομοσπονδίας ξεκίνησε προσπάθεια ενημέρωσης των κομμάτων για την άδικη μεταχείριση που υφίστανται οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ.
Στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης πραγματοποιήθηκαν στις 31-8-2012 συναντήσεις στη Βουλή με τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,  Σταθάκη Γεώργιο βουλευτή Χανίων και Πετράκο Αθανάσιο βουλευτή Μεσσηνίας.
Επίσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους Κουκουλόπουλο Παρασκευά, βουλευτή Κοζάνης εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ και Χατζησωκράτη Δημήτρη εκπρόσωπο της ΔΗΜΑΡ.
Στις συναντήσεις τέθηκαν τα προβλήματα των ΔΕΥΑ και των εργαζομένων.
Συγκεκριμένα ζητήσαμε να παραμείνουν οι ΔΕΥΑ με την ίδια νομική μορφή, να επιτραπούν οι προσλήψεις τακτικού προσωπικού, να μην εφαρμοσθεί η εργασιακή εφεδρεία και να μην πραγματοποιηθούν άλλες μειώσεις αποδοχών.
Πήραμε ξεκάθαρη απάντηση από όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων ότι δεν τίθεται θέμα κλεισίματος ούτε ιδιωτικοποίησης των ΔΕΥΑ και θα είναι αντίθετοι σε μια τέτοια προοπτική.
Για τα άλλα θέματα τους ενημερώσαμε με κάθε λεπτομέρεια γιατί πρέπει να γίνουν προσλήψεις προσωπικού, να μην εφαρμοσθεί η εργασιακή εφεδρεία καθώς επίσης ότι το κράτος δεν έχει το παραμικρό όφελος από τις περικοπές των αποδοχών μας.
Πιστεύουμε οι συναντήσεις ήταν σημαντικές διότι οι μεν εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκαν συμπαράσταση στα αιτήματα που τους εκθέσαμε ενώ οι εκπρόσωποι των δύο άλλων κομμάτων είναι αυτοί που εκπροσωπούν τα κόμματα τους στις συζητήσεις με Υπουργούς της κυβέρνησης για το πακέτο μέτρων που απαιτεί η Τρόικα.
Συνεχίζεται η προσπάθεια για συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών κ. Σταϊκούρα και εκπροσώπους των άλλων κομμάτων της ελληνικής βουλής.