Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Την Τρίτη 4-12-2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προεδρείου της Ομοσπονδίας με βουλευτές και τους ζητήθηκε η ενεργή συμπαράσταση τους στα προβλήματα που προέκυψαν μετά την ψήφιση του μνημονίου ΙΙΙ.
Στη συνάντηση προτάθηκε να γίνει συγκροτημένη προσπάθεια ώστε να κατατεθεί επερώτηση στους συναρμόδιους Υπουργούς με υπογραφές πολλών βουλευτών.
Θεωρούν ότι οι μεμονωμένες επερωτήσεις από βουλευτές (ήδη έγιναν τρεις) δεν θα φέρουν αποτέλεσμα.
Η πίεση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών θα είναι πολύ μεγαλύτερη αν η επερώτηση θα έχει 50 με 60 υπογραφές.
Από τη Νέα Δημοκρατία ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη συλλογή υπογραφών ο κ. Μιχάλης Ταμήλος (πρώην πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ) και από τον Σύριζα η βουλευτής Άρτας  κ. Όλγα Γεροβασίλη. Από τα άλλα κόμματα περιμένουμε απάντηση. Συνηθίζεται το κάθε κόμμα να καταθέτει ξεχωριστά επερωτήσεις και ας έχουν το ίδιο θέμα.
Η πίεση προς τους βουλευτές πρέπει να ενταθεί. Για να πλησιάσουμε τον αριθμό υπογραφών που θεωρούνται ως προϋπόθεση για να ασχοληθούν οι Υπουργοί, τα σωματεία κατά τόπους πρέπει να ενημερώσουν τους βουλευτές των κομμάτων που αναφέρονται παραπάνω για να υπογράψουν την επερώτηση.
Πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση με νομικούς σε γνωστό δικηγορικό γραφείο των Αθηνών με σκοπό τη νομική κάλυψη των περαιτέρω ενεργειών του κλάδου.
Γίνεται προσπάθεια να προσφύγουμε νομικά εναντίον της εγκυκλίου του νόμου 4093/12 και εναντίον της διαθεσιμότητας. Η προσπάθεια πιθανόν να γίνει από κοινού με άλλες Ομοσπονδίες ή Σωματεία Εργαζομένων που θίγονται από τον παραπάνω νόμο (ΟΣΕ, Συγκοινωνίες Αθηνών κ.α.).
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει σύντομα για να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειες.
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
07.12.12
Με νέα πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου η συγκυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει τον κατάπτυστο Ν.4093/2012.
Οι απολύσεις θα διενεργούνται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Προφανώς σε αυτό τον τομέα και προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις με μια απλή Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «πατάσσεται» επιτέλους η γραφειοκρατία, εκσυγχρονίζεται η Δημόσια Διοίκηση, εφαρμόζεται και προωθείται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
Οι εργαζόμενοι στην Τ.Α. δεν πρόκειται να κάνουν βήμα πίσω. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα ενταθεί.
Η συνάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΚΕΔΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα πέρα από την επανάληψη της δέσμευσης ότι δεν θα απολυθούν αλλά θα μετακινηθούν όσοι τίθενται σε διαθεσιμότητα.
 Η Κ.Ε.Δ.Ε. υποστήριζε την θέση περί εσωτερικής κινητικότητας υπαλλήλων στους Ο.Τ.Α. Α΄ βαθμού, με συγκεκριμένα κριτήρια και αφού πρώτα καταγραφεί που πλεονάζει και που λείπει προσωπικό.
Η Ομοσπονδία μας συμμετέχει στις δράσεις που αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ για τις επόμενες ημέρες. Ο αγώνας που δίνουν οι εργαζόμενοι στους δήμους αφορά όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συμπαραστεκόμαστε και αγωνιζόμαστε από κοινού ενάντια στις αποφάσεις της συγκυβέρνησης που διαλύουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Συμμετέχουμε :
Στις καταλήψεις Δημαρχείων το Σάββατο 8 την Κυριακή 9 και τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη, που ορίζεται ως μέρα γενικευμένων καταλήψεων όλων των υπηρεσιών των Δήμων. 

Είναι ξεκάθαρο πως ο κ. Μανιτάκης και η συγκυβέρνηση, προσπαθούν να φοβίσουν, να εκβιάσουν, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους προκειμένου να μας εξαθλιώσουν και να διαλύσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.