Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

 Έγινε γνωστό από το Υπουργείο Εσωτερικών πριν μερικούς μήνες ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να πραγματοποιήσει σημαντικές αλλαγές στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σ’ αυτή την κατεύθυνση το Υπουργείο ζήτησε προτάσεις και από την ΠΟΕ-ΔΕΥΑ η οποία και απέστειλε. Οι προτάσεις αφορούσαν κυρίως θέματα εργαζομένων και ζητήματα βελτίωσης της λειτουργίας των ΔΕΥΑ.

Εντός των επόμενων ημερών μας ενημέρωσαν ότι θα μας καλέσουν για συζήτηση στο πλαίσιο των προτάσεων μας. 

Διαπιστώνουμε όμως ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι διαφορετική. Δια στόματος του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού και Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου σε ημερίδα στα Ιωάννινα, ανέφερε ότι πρέπει να θεωρηθούν παρελθόν οι 118 ΔΕΥΑ που λειτουργούν σήμερα.

Το δικαιολόγησε με επιχειρήματα που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα στα οποία απάντησαν συνάδελφοι που παρακολουθούσαν την ημερίδα. Από ότι φαίνεται είναι λαγός της κυβέρνησης, στην κατεύθυνση της ιδιωτικοποίησης του νερού με τη συγχώνευση των ΔΕΥΑ ανά περιφέρεια, αίτημα των μεγάλων πολυεθνικών που καλοβλέπουν τη γιγάντωση των ΔΕΥΑ.

Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ είναι απέναντι σ’ αυτή την προοπτική που θα αντιδράσει με όλες τις δυνάμεις που διαθέτει.

Καλούμε τους κυβερνόντες να ξανασκεφτούν τις προθέσεις τους γιατί θα έχουν απέναντι εκτός από τους εργαζόμενους και όλους τους πολίτες, όλη την κοινωνία η οποία είναι κάθετα αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση του νερού.