Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Στις 20-2-2014 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΕΔΕΥΑ και ΠΟΕ-ΔΕΥΑ με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μιχελάκη. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Ασκούνης
Κυρίαρχο θέμα η επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ΔΕΥΑ, πολλά εκ των οποίων έχουν άμεση σχέση με τους εργαζόμενους και είχε υποσχεθεί να ικανοποιήσει ο Υπουργός σε προηγούμενη συνάντηση.
Η ΕΔΕΥΑ απαίτησε συνολικές ρυθμίσεις και επαναφορά των ΔΕΥΑ στις αρχές και τη λειτουργία που έθετε ο ιδρυτικός νόμος 1069/80.
Επειδή τίθενται εκ των πραγμάτων πολλά θέματα που θέλουν συζήτηση σε βάθος αποφασίσθηκε να γίνει επιτροπή που θα καταλήξει σε προτάσεις μέσα σε αποκλειστική προθεσμία ενός μήνα. Ελπίζουμε ο Υπουργός να τηρήσει τις υποσχέσεις του και να μην είναι μια προσπάθεια υπεκφυγής από τις πιέσεις που του ασκούνται.
Από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας του τέθηκε ακόμη μία φορά το πρόβλημα που προέκυψε με το ανθυγιεινό επίδομα. Του ζητήθηκε να εκδώσει Υπουργική Απόφαση με αναδρομική ισχύ. Υποσχέθηκε να υλοποιήσει σύντομα την υποχρέωση που έχει το Υπουργείο του.
Για το θέμα της απογραφής του προσωπικού του υπενθυμίσαμε τη δική του πρόταση στην προηγούμενη συνάντηση. Ζήτησε τότε να σταλούν στοιχεία συνολικά χωρίς ονοματεπώνυμο ενώ οι υπηρεσίες του Υπουργείου συνεχίζουν να απαιτούν πλήρη στοιχεία απογραφής. Τι τελικά θέλει το Υπουργείο Εσωτερικών δεν ξεκαθάρισε ο Υπουργός.
Την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε σύγκλιση του Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ με ένα από τα θέματα την υπογραφή της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μετά από αίτημα και σύμφωνα με τις προτάσεις που κατέθεσε η Ομοσπονδία. Το Δ.Σ. της ΕΔΕΥΑ συμφώνησε στις βασικές προτάσεις και μένουν κάποιες διαφωνίες στις διατυπώσεις που σύντομα πιστεύουμε να ξεπεραστούν για να υπογραφεί η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση εργασίας με ισχύ από 1-1-2014 έως 31-12-2016.