Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Αναφορικά με την ένταξη των εργαζομένων – συναδέλφων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (Ε.Α.Π.) και στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου, θέλουμε να ενημερώσουμε τους συναδέλφους ότι η ΠΟΕ – ΔΕΥΑ έχει ήδη προσφύγει προς το Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της επίμαχης Κ.Υ.Α. με την οποία επιχειρείται η ένταξή μας στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου.
Ήδη για το λόγο αυτό έχουν προσφύγει συνάδελφοί μας κατά της κοινοποίησης των στοιχείων τους στις παραπάνω υπηρεσίες και έχουν εκδοθεί προσωρινές διαταγές για τρία σωματεία μέλη μας, με τις οποίες απαγορεύεται η κοινοποίηση των στοιχείων των εργαζομένων των επιχειρήσεων αυτών στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου.
Ως εκ τούτω και ενόψει των τρεχουσών και ιδιαιτέρως κρίσιμων εξελίξεων με την προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τη κρίση περί απαγόρευσης αποστολής στοιχείων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών και στο Μητρώο Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου από τα Σωματεία και επειδή αποτελεί μείζων και ύψιστο ζήτημα που απαιτεί ιδιαίτερη διαχείριση σε δικαστικό επίπεδο, συνιστούμε όπως προηγηθεί άμεση και κατεπείγουσα επικοινωνία με την Ομοσπονδία πριν από οιαδήποτε ενέργεια.
Η προσπάθεια 24 εργαζομένων της ΔΕΥΑ Κέρκυρας να κατοχυρώσουν τις θέσεις τους συνεχίζεται. Με την δυναμική αντίδραση τους πραγματοποιώντας κατάληψη των γραφείων της ΔΕΥΑ Κέρκυρας και την παρέμβαση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας με το νομικό σύμβουλο, δόθηκε η δυνατότητα στους συναδέλφους να προσφύγουν στα δικαστήρια ως εργαζόμενοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και όχι ως απολυόμενοι.
Την Τετάρτη 12-02-2014 εκδικάστηκαν ασφαλιστικά μέτρα εναντίον των απολύσεων. Το προεδρείο της Ομοσπονδίας με το νομικό σύμβουλο συμμετείχε και ενίσχυσε με παρέμβαση στο δικαστήριο τον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι. Η εργασία είναι ύψιστο δικαίωμα για όλους τους εργαζόμενους. Η Ομοσπονδία θα είναι κοντά σε όποιον συνάδελφο αντιμετωπίζει αντίστοιχο πρόβλημα και ζητήσει τη στήριξη της.