Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Την Τετάρτη 23-10-2013 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών συνάντηση αντιπροσωπείας που αποτελούταν από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΥΑ κ. Μαρινάκη Γιώργη, τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Αργειτάκο Σταύρο και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δραγκόλα Παύλο με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Γρηγοράκο Λεωνίδα.
Τη συνάντηση επιδιώξαμε από κοινού με την ΕΔΕΥΑ μετά τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών που αφορούσαν κλείσιμο νομικών προσώπων των ΟΤΑ.
Σε ομιλίες του τις τελευταίες ημέρες σε δύο διαφορετικές πόλεις αναφέρθηκε ότι θα κλείσουν και νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ χωρίς να αποκλείει τις ΔΕΥΑ.
Ζητήσαμε άμεσα συνάντηση για να διερευνήσουμε τις προθέσεις του.
Μας ξεκαθάρισε ότι στις ομιλίες του δεν αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις ΔΕΥΑ και ότι δεν έχει ακόμη αποφασισθεί ποια νομικά πρόσωπα θα κλείσουν.
Μας επισήμανε ότι θα αναγκαστεί η κυβέρνηση να κλείσει πολλά νομικά πρόσωπα γιατί το απαιτεί η τρόικα.
Η αντιπροσωπεία τον ενημέρωσε για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκη και την θέση του ότι οι ΔΕΥΑ είναι απαραίτητες και δεν έχει νόημα να κλείσουν εφόσον δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.
Με την ευκαιρία της συνάντησης ενημερώθηκε ο κ. Υπουργός για την αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας των ΔΕΥΑ, το έργο τους και τα μεγάλα προβλήματα που θα προκύψουν σε περίπτωση που μεταφερθεί το αντικείμενο στους Δήμους.
Ο Υπουργός παρότι κατάγεται και εκλέγεται στην Περιφέρεια και συγκεκριμένα στη Σπάρτη (γι αυτό το λόγο συμμετείχε στη συνάντηση και ο Δήμαρχος Σπάρτης), δε γνώριζε πολλά για τις ΔΕΥΑ.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες
Η Ομοσπονδία δεν εφησυχάζει. Όταν διαπιστώνει ότι υπάρχει ζήτημα θα παρεμβαίνει άμεσα.
 Ο κλάδος μας πρέπει να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα. Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι.
Σας καλούμε όλους να δηλώσετε το αγωνιστικό παρόν συμμετέχοντας στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που κήρυξε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.