Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Παρά τις μεγάλες κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, η κυβέρνηση επέβαλε την πολιτική των μνημονίων με περικοπές αποδοχών που ήταν πολύ πιο οδυνηρές στους εργαζόμενους του δημοσίου και ιδιαίτερα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Στις κινητοποιήσεις και δράσεις των συνδικάτων πήραν μέρος και οι εργαζόμενοι των ΔΕΥΑ με συμμετοχή που ξεπερνούσε κατά πολύ το μέσο όρο εργαζομένων άλλων κλάδων.
Εκτός από τις κινητοποιήσεις η Ομοσπονδία προσπάθησε με διάφορες παρεμβάσεις και επαφές, με σύμμαχο την ΕΔΕΥΑ, να προκαλέσει νομοθετικές παρεμβάσεις που να ξεκαθαρίζουν ότι δεν ισχύουν οι περικοπές αποδοχών για τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ.
Ταυτόχρονα ξεκίνησε και δικαστικός αγώνας εναντίον των περικοπών.
Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε να στηρίξει αρχικά τις προσφυγές λίγων μεγάλων σωματείων για να έχουμε τις πρώτες θετικές αποφάσεις και στη συνέχεια να γίνουν μαζικά οι προσφυγές από τα υπόλοιπα σωματεία. Αυτό έγινε με επιτυχία και ήδη έχουμε 12 θετικές αποφάσεις δικαστηρίων.
Με αυτές τις αποφάσεις πλέον η προσπάθεια των υπολοίπων σωματείων που επιθυμούν να προσφύγουν εναντίον των περικοπών γίνεται πιο εύκολη.
Τα σωματεία προτίθενται να κάνουν προσφυγή μπορούν να ζητήσουν από την Ομοσπονδία υλικό και νομικές συμβουλές από το νομικό μας σύμβουλο.
Στις περιφερειακές συσκέψεις που θα πραγματοποιηθούν ένα από τα θέματα θα είναι ο δικαστικός αγώνας που ξεκίνησε και εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά.
Στις συσκέψεις θα παραβρίσκεται και ο νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας για τυχόν ερωτήματα και απορίες συναδέλφων.
Σύντομα θα σας αποσταλεί το πρόγραμμα των περιφερειακών συσκέψεων.