Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Με την επιστολή στις 12-2-2013 ενημερώθηκαν τα σωματεία ότι το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε σύμφωνα με το καταστατικό της τη σύγκλιση του 9ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη 11 και 12 Απριλίου 2013.
Παράλληλα σας ενημερώνουμε ότι:
  • ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΕ-ΔΕΥΑ 10 ΠΛΗΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ
  • ΣΕ ΟΣΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΧΟΥΝ ΖΗΤΗΘΕΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ.
  •  ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ  ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΜΜΕΣΑ.
  • ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΣΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ-ΜΕΛΗ ΔΕΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, ΔΕΚΑ 10 ΠΛΗΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.
Όπως αναφέραμε παραπάνω το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace», Μοναστηρίου 305-307, τηλ. 2310-549000.
Το Συνέδριο θα αρχίσει στις 6.00 το απόγευμα της Πέμπτης και θα τελειώσει το απόγευμα της Παρασκευής.
Οι αντιπρόσωποι να φέρουν μαζί τους, κατά τη διαδικασία των ψηφοφοριών του Συνεδρίου, την αστυνομική τους ταυτότητα.
Η αστυνομική ταυτότητα είναι απαραίτητη για την παραλαβή της Κάρτας Συνέδρου.
Σε περίπτωση που υπάρξουν μεταβολές στη σύνθεση των αντιπροσώπων σας, θα πρέπει να μας τις γνωρίσετε αμέσως.
Σε περίπτωση που τακτικός αντιπρόσωπος δεν μπορεί να συμμετέχει στο Συνέδριο θα συμμετέχει ο πρώτος αναπληρωματικός εφόσον υπάρξει γραπτή παραίτηση του τακτικού αντιπροσώπου. Η παραίτηση θα πρέπει να αποσταλεί έγκαιρα στα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Για οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το γραφείο της Ομοσπονδίας, στo τηλ: 23310-20530


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Όπως ενημερωθήκατε από προηγούμενη ανακοίνωση στις συσκέψεις που πραγματοποίησε η Ομοσπονδία αποφασίστηκε μετά από πρόταση συναδέλφων να πραγματοποιηθούν ημερίδες κατά τόπους από τα σωματεία την παγκόσμια ημέρα νερού στις 22-3-2013.
Σκοπός αυτών των ημερίδων θα είναι η ανάδειξη του ρόλου και του έργου των ΔΕΥΑ και η αρνητική εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση του νερού σε άλλες χώρες.
Για να έχουν επιτυχία οι ημερίδες θα ήταν θετικό να πραγματοποιηθούν από κοινού με τις ΔΕΥΑ.
Υπάρχει πρόταση στις ημερίδες να προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Πωλείται Ζωή» του Γιώργου Αυγερόπουλου που καταδεικνύει την αρνητική παγκόσμια εμπειρία από την ιδιωτικοποίηση του νερού. Η Ομοσπονδία επικοινώνησε με την εταιρεία Εξάντας και ζήτησε το DVD για να το αναπαραγάγει και να το αποστείλει στα σωματεία. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους η αναπαραγωγή απαγορεύεται.
Δεν μένει άλλος τρόπος να προμηθευτείτε το DVD παρά μόνο αν το παραγγείλετε. Μπαίνοντας στην ιστοσελίδα www.store.smallplanet.gr μπορείτε να το προμηθευτείτε ηλεκτρονικά, να επιλέξετε τον τρόπο αποστολής και πληρωμής του. Η τιμή του είναι 14€.
Η Ομοσπονδία θα στείλει υλικό για την ημερίδα.
Μπορείτε να καλέσετε εισηγητές από την «κίνηση 136» που ιδρύθηκε με σκοπό την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του νερού στη Θεσσαλονίκη. Έχουν πραγματοποιήσει πολλές εκδηλώσεις με θέμα την ιδιωτικοποίηση του νερού και έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους μπαίνοντας στην ιστοσελίδα  «κίνηση 136».
Η ημερίδα της ΕΔΕΥΑ για το νερό που θα γινόταν στην Αθήνα 22-3-13 θα πραγματοποιηθεί αργότερα σε άλλη ημερομηνία που δεν ανακοινώθηκε.