Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



14.09.11
Η κυβέρνηση άρχισε να υλοποιεί τα πιο σκληρά, επαχθή και αντικοινωνικά μέτρα, προκειμένου να ικανοποιήσει δανειστές, αγορές, τρόικα. Η εργασιακή εφεδρεία – προθάλαμος προς την ανεργία – παίρνει σάρκα και οστά με την εγκύκλιο του γραμματέα ΔΕΚΟ που εστάλη προς τις Διοικήσεις Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών. Σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλο η εργασιακή εφεδρεία θα ισχύσει και για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις Δημοτικές Επιχειρήσεις. Οι μαύρες λίστες θα οδηγήσουν χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και την εξαθλίωση.
Διαφωνούμε ριζικά με αυτές τις πολιτικές, ο οποίες οδηγούν μαθηματικά στην κοινωνική χρεοκοπία και στην περαιτέρω αποδυνάμωση και αναποτελεσματικότητα του κράτους.
Στη σκληρή κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν υπάρχει περιθώριο για εργασιακή εφεδρεία και κατ’ επέκταση περαιτέρω διεύρυνση της ανεργίας.
Η κυβέρνηση αντί να λαμβάνει μέτρα που ανοίγουν παράθυρο για απολύσεις, θα έπρεπε να προχωρήσει στην ανασυγκρότηση υπηρεσιών και οργανισμών με στόχο την παραγωγική αξιοποίηση όλων των εργαζομένων των οργανισμών και φορέων. Οι  ΔΕΥΑ ιδιαίτερα μετά τον «Καλλικράτη» έχουν μεγάλες ελλείψεις από προσωπικό. Υπάρχει άμεση ανάγκη από προσλήψεις και όχι απολύσεις.
Καλούμε την κυβέρνηση να αντιληφθεί το έγκλημα που πάει να διαπράξει σε βάρος της εργατικής τάξης και των εργαζομένων συνολικά και να πάρει πίσω το «μέτρο» της εργασιακής εφεδρείας». Δεσμευόμαστε για το συντονισμό του αγώνα των εργαζομένων που στόχο θα έχει την ανατροπή των αντεργατικών πολιτικών. 
 
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
12.09.11
Την ημέρα του συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη συνεδρίασε το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με τα παρακάτω θέματα.
  1. Προγραμματισμός δράσης.
  2. Ωράριο εργασίας.
  3. Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας του 2011.
  4. Εξελίξεις στο θέμα της ΕΥΔΑΠ ΝΗΣΩΝ.
  5.  Διάφορα θέματα
Λόγω των ραγδαίων εξελίξεων στα εργασιακά θέματα και τις προθέσεις της κυβέρνησης να εντάξει τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ στο υπό διαμόρφωση μισθολόγιο για τις ΔΕΚΟ, το Δ.Σ. αποφάσισε.
  1. Την πραγματοποίηση περιφερειακών συσκέψεων για άμεση ενημέρωση των σωματείων.
  2. Να γίνουν συναντήσεις με κυβερνητικούς παράγοντες και ιδιαίτερα με τον αρμόδιο υφυπουργό για τις ΔΕΥΑ κ. Κουκουλόπουλο.
  3. Να ζητήσουμε  μεγαλύτερη στήριξη από την ΕΔΕΥΑ στην κατεύθυνση  να μην καταργηθεί η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που η ίδια υπογράφει με την ομοσπονδία.
  4. Τα σωματεία να ενημερώσουν όλους τους βουλευτές κατά τόπους επιδίδοντας την επιστολή της ομοσπονδίας και να ζητήσουν την στήριξη και παρέμβαση τους.
  5. Την δημοσίευση σε τοπικές εφημερίδες της επιστολής που έστειλε η Ομοσπονδία στα σωματεία για να μετριαστούν οι αρνητικές εντυπώσεις της κοινής γνώμης μετά τις δημοσιεύσεις αποδοχών εργαζομένων στις ΔΕΥΑ.
  6. Να πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο ή διευρυμένο Γενικό Συμβούλιο