Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΔΕΥΑ

Στις 25-10 και 10-11 του 2016 θα συζητηθούν στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας δύο υποθέσεις, που οι αποφάσεις θα κρίνουν εν πολύς τις δικαστικές αποφάσεις στον δικαστικό αγώνα που ξεκίνησαν τα σωματεία εργαζομένων των ΔΕΥΑ.
Στον Άρειο Πάγο την 25.10.2016 θα συζητηθεί η προσφυγή της ΔΕΥΑ Ξάνθης για την εγκύκλιο του νόμου 4093/2012 (μας αφορά όλους), που επέβαλε 25% επιπλέον μειώσεις στις αποδοχές από 1-1-2013.
Είναι γνωστό ότι η ρύθμιση της εγκυκλίου κρίθηκε από την ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου μετά από ενέργειες και τις Ομοσπονδίας παράνομη. Παρόλα αυτά η ΔΕΥΑ Ξάνθης προσέφυγε στον Α.Π. εναντίον της απόφασης του Εφετείου Ξάνθης, που ήταν θετική για τους εργαζόμενους.
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας την 10.11.2016 θα συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης, που ασκήθηκε εκ μέρους της Ομοσπονδίας εναντίον της υπαγωγής των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ στην Ενιαία Αρχή Πληρωμής.
Οι αποφάσεις των δύο ανωτάτων δικαστηρίων καθώς και το σκεπτικό για τη νομική μορφή των ΔΕΥΑ θα είναι καθοριστικές για όλες τις αγωγές των σωματείων που εκδικάζονται αυτή την περίοδο στα δικαστήρια.
Στη συζήτηση στον Α.Π. εκτός από τον δικηγόρο του σωματείου εργαζομένων στη ΔΕΥΑ Ξάνθης θα συμμετέχει και η Ομοσπονδία με το νομικό της σύμβουλο κ. Μπαλατσούκα Σπυρίδων σε συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο των Αθηνών του κου Νικολιτσόπουλου. Στο ΣτΕ θα παραστεί η Ομοσπονδία με το νομικό της σύμβουλο, Σπύρο Μπαλατσούκα.
Όπως αντιλαμβανόμαστε τα έξοδα παράστασης των νομικών συμβούλων θα επιβαρύνουν την Ομοσπονδία. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε να τακτοποιήσετε την συνδρομή που οφείλει το σωματείο σας (αν δεν το έχετε κάνει ήδη), σύμφωνα με την τελευταία επιστολή που στάλθηκε από την Ομοσπονδία.