Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

24 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015

Συνεδρίασε τη Δευτέρα η Ολομέλεια της ΓΣΕΕ και αφού συζήτησε διεξοδικά τα δραματικά αποτελέσματα για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας από το τρίτο επαχθές μνημόνιο αποφάσισε:
  • Την πραγματοποίηση 24ωρης Γενικής Απεργίας την 12η Νοέμβρη 2015, με πιθανότητα ανακαθορισμού της ημερομηνίας με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας και με βάση πάντα τις τρέχουσες εξελίξεις.
  • Τη διοργάνωση συλλαλητηρίου με την κατάθεση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων που θα κατατεθεί στη Βουλή.
Η 24ωρη Γενική Απεργία και οι υπόλοιπες κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν θα γίνουν σε συνεργασία της ΓΣΕΕ με άλλα κοινωνικά στρώματα, τα οποία επίσης πλήττονται από την πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ’ επιταγή των δανειστών.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στα εγκληματικά μέτρα που εφαρμόζονται ή θα εφαρμοστούν στο μέλλον.
Η κατάργηση στην ουσία της κοινωνικής ασφάλισης με την αντικατάσταση των συντάξεων από επιδόματα φτώχειας, η φοροκαταιγίδα, ο αφανισμός κάθε εργασιακού δικαιώματος και πάνω από όλα η δραματική αύξηση της ανεργίας, το νέο ενιαίο μισθολόγιο που θα εφαρμοστεί από την 1-1-2016 που προβλέπει νέες μειώσεις μισθών σε όλους δεν δημιουργούν τίποτα άλλο παρά μόνο κοινωνικά ερείπια.
Το «κυρίως πιάτο» που έπεται και περιλαμβάνει μια σειρά από νομοσχέδια για ασφαλιστικό, εργασιακά, συνδικαλισμό, θα αντιμετωπιστεί από τα συνδικάτα με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που ισοπεδώνονται δίνοντας από κοινού τις μεγάλες μάχες σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεση μας.
Η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, όπως και όλα τα συνδικάτα, δεν είναι διατεθειμένη να παρακολουθεί την κατάργηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων γι αυτό και συμμετέχει μαζικά και ενωτικά στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε η ΓΣΕΕ απέναντι στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Η Ε.Ε. πραγματοποιεί μυστικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ επιδιώκοντας συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και επενδύσεων (TTIP) με στόχο την διευκόλυνση και την κερδοφορία των πολυεθνικών επιχειρήσεων.
Οι δημόσιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απειλούνται από τις διατλαντικές εμπορικές συμφωνίες που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο τα δικαιώματα των πολιτών σε βασικές υπηρεσίες όπως το νερό, την υγεία και την ενέργεια χάρη των κερδών των επιχειρήσεων.
Τα εργασιακά δικαιώματα είναι τα πρώτα που θα θιγούν. 
  • Η συμφωνία απειλεί την δημοκρατία και την εθνική κυριαρχία.
  • Παρέχει το δικαίωμα στις πολυεθνικές επιχειρήσεις να παραβιάζουν νόμους και κανονισμούς που έχουν ψηφισθεί από τα κοινοβούλια των κρατών.
  • Θα υποχρεώνουν τα κράτη να πληρώνουν τεράστια ποσά εάν οι νόμοι θα είναι αντίθετοι με τα συμφέροντα των πολυεθνικών.
  • Οι διαφορές ανάμεσα στις πολυεθνικές και τα κράτη θα λύνονται σε διεθνή δικαστήρια που θα θεσμοθετηθούν.
 Η συμφωνία είναι απειλή για τις δημόσιες υπηρεσίες
  •  Η συμφωνία στοχεύει στην παράδοση των δημοσίων υπηρεσιών σε εταιρείες κερδοσκοπικού χαρακτήρα γιατί αντιμετωπίζει τις δημόσιες υπηρεσίες σαν εμπορεύσιμα αγαθά που αποφέρουν κέρδη και όχι σαν δικαιώματα των πολιτών.
  • Στην πρώτη γραμμή της εμπορευματοποίησης βρίσκονται η διαχείριση των υδάτινων πόρων, η υγεία, η παιδεία, ο πολιτισμός και η δημόσια κοινωνική ασφάλιση
 Η συμφωνία απειλεί επίσης την διατροφική ασφάλεια, το κλίμα και την καθαρή ενέργεια, το περιβάλλον και τη γεωργία, απειλεί κυρίως τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι των χωρών της Ε.Ε. είναι αντίθετοι με αυτήν την συμφωνία και θα αντιδράσουν δυναμικά για να μην εφαρμοσθεί.