Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Στις 8 Σεπτέμβρη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει για την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για το ανθρώπινο δικαίωμα στο νερό και στην υγιεινή.
Είναι η πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο περίπου με την συγκέντρωση υπογραφών εναντίων της ιδιωτικοποίησης του νερού, στην οποία συμμετείχε και η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ.Το αίτημα με τις υπογραφές κατατέθηκαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και περνώντας από διάφορες επιτροπές έφθασαν στην ολομέλεια για ψήφιση.Η συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαίων πολιτών θεωρούν το νερό κοινό αγαθό και όχι εμπορεύσιμο είδος που δεν μπορεί να μπαίνει στη λογική του κέρδους.
Παρακάτω υπάρχει φόρμα επιστολής την οποία μπορεί να συμπληρώσει ο καθένας αλλά και το σωματείο και με την υποβολή της θα παραληφθεί αυτόματα από όλους τους Έλληνες Ευρωβουλευτές.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ...  
02.09.15
Η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους άνεργους στο μεγάλο εργατικό και κοινωνικό συλλαλητήριο το ΣΑΒΒΑΤΟ 5 Σεπτέμβρη 2015 στις 18:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στην πορεία διαμαρτυρίας που θα ακολουθήσει.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι της χώρας, οι νέοι και οι νέες ύστερα από πέντε χρόνια μνημονιακών πολιτικών σκληρής λιτότητας, ωθήθηκαν να βρίσκονται με κομμένη την ανάσα και τα φτερά, να κοιτούν τη χώρα και την κοινωνία να εξαθλιώνονται. Μια χώρα που πρέπει να σταθεί στα πόδια της αλλά οφείλει να το κάνει με την κοινωνία ΟΡΘΙΑ.
Συναδέλφισσες-οι
Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ακόμη ένα νέο σκληρό μνημόνιο, με επαχθείς όρους, με νόμους και μέτρα που δίνουν ουσιαστικά τη χαριστική βολή στην κοινωνία και στην οικονομία, καταργώντας κάθε παροχή εργασιακής και κοινωνικής ασφάλειας. Είμαστε αντιμέτωποι με «προτάσεις» που μετουσιώνονται σε αποφάσεις, εντείνουν την ύφεση, αυξάνουν την ανεργία η οποία βρίσκεται ήδη σε πολύ υψηλά επίπεδα, ρίχνοντας για μια ακόμη φορά στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων δυσβάστακτα βάρη, την ώρα που η οικονομική και πολιτική ελίτ, η οποία έμαθε να στηρίζεται στην κατασπατάληση των δημοσίων πόρων παραμένει για πολλοστή φορά αλώβητη και κερδισμένη.
Όλα αυτά που ζητούνται να εφαρμόσει η χώρα μας, εκτός του ότι καταστρέφουν την πραγματική οικονομία, η οποία με τις τράπεζες κλειστές και με τον έλεγχο των κεφαλαίων έχει ήδη πληγεί ανεπανόρθωτα, ρίχνουν στον Καιάδα τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, που πίστεψε και απαίτησε μια διαφορετική οικονομική πολιτική.
Δυστυχώς οι κυβερνητικές δεσμεύσεις, για αλλαγή του μείγματος της οικονομικής πολιτικής, για μέτρα δίκαια που θα επούλωναν τις πληγές των προηγούμενων μνημονίων, έγιναν λόγια χωρίς αντίκρισμα και μάλιστα αντικαταστάθηκαν με μια νέα επώδυνη συμφωνία, μ’ ένα νέο επαχθέστερο μνημόνιο, το 3ο σε 5 χρόνια.
Η «ΗΓΕΜΟΝΙΑ» των αγορών και η δυσκαμψία των «ΕΤΑΙΡΩΝ» και δανειστών μας, οι ιδεοληψίες και οι νεοφιλελεύθερες αντιλήψεις, επικράτησαν και επέβαλλαν ξανά τις τιμωρητικές και εξοντωτικές πρακτικές, απομακρύνοντας ολοένα και περισσότερο την έξοδο από την κρίση. Για πολλοστή φορά ακούστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ότι η ΕΘΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και η ΣΩΤΗΡΙΑ της πατρίδας μας περνάει μέσα από την καταστροφική όπως αποδεικνύεται πολιτική των μνημονίων.
Είναι πλέον προφανές ότι η καταστροφική πορεία της χώρας θα συνεχιστεί και το νέο μνημόνιο θα παράξει περισσότερη φτώχεια, υψηλότερη ανεργία, μεγαλύτερη μετανάστευση των νέων της πατρίδας μας.
Άλλωστε τα στοιχεία της έκθεσης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ που καταγράφουν την πραγματικότητα είναι απογοητευτικά και η κατάσταση είναι δραματική.
 «ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ»
Τα συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέες και οι νέοι της χώρας, έχουμε μόνο μια επιλογή. Να συνεχίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να δίνουμε μάχη για την ανατροπή των μνημονίων, για την επαναφορά των δημοκρατικών εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων, που βιαίως μας αφαίρεσαν στο όνομα του δήθεν ανταγωνισμού και του φθηνού εργατικού κόστους. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες δίνουμε αγωνιστικό και δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.
Συναδέλφισσες-οι
Οι αγώνες του εργατικού κινήματος είναι συνυφασμένοι με το δημόσιο γενικό συμφέρον και το καλό της εργατικής δύναμης της χώρας.
Έχουμε δώσει αγώνες από το 2010 και συνεχίζουμε να τους δίνουμε σε όλα τα μέτωπα, τονίζοντας ότι η κρίση στην Ελλάδα έχει εθνικές, ευρωπαϊκές και διεθνείς προεκτάσεις, ενώ παράλληλα οδηγήσαμε με τις παρεμβάσεις μας στην εθνική, ευρωπαϊκή και διεθνή υποχρέωση λογοδοσίας.
Το εργατικό κίνημα της χώρας δεν θα γίνει βορά στα χέρια κανενός. Ο δρόμος του αγώνα είναι πλέον μονόδρομος.
Δίνουμε δυναμικό αγωνιστικό «παρών» γιατί:
«Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΕΣΟ»
ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ, ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΦΤΩΧΕΙΑΣ