Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

3 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο 3ο μνημόνιο, με επαχθείς όρους που δίνουν ουσιαστικά τη χαριστική βολή στην κοινωνία και στην οικονομία, καταργώντας κάθε παροχή εργασιακής και κοινωνικής ασφάλειας, ακόμα και σε εργαζόμενες γυναίκες με αυξημένες οικογενειακές υποχρεώσεις ενώ η ύφεση, η οποία θα προκληθεί θα προσθέσει στο μακρύ κατάλογο της ντροπής χιλιάδες νέους ανέργους. Για μια ακόμα φορά ρίχνονται στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων δυσβάστακτα βάρη, την ώρα που η οικονομική και πολιτική ελίτ, η οποία έμαθε να στηρίζεται στην κατασπατάληση των δημοσίων πόρων παραμένει για πολλοστή φορά αλώβητη και κερδισμένη.
Το 3ο μνημόνιο αναφέρεται και στις εταιρείες ύδρευσης. Συγκεκριμένα:
 
«Ένα σταθερό κανονιστικό καθεστώς είναι βασικής σημασίας για να επιτρέπονται οι τόσο αναγκαίες επενδύσεις σε δίκτυα ύδρευσης και για να προστατεύονται οι καταναλωτές όσον αφορά τις πολιτικές τιμολόγησης.
 
Η κυβέρνηση, με την τεχνική βοήθεια της Ε.Ε., θα δρομολογήσει, έως τον Δεκέμβριο του 2015, τις αναγκαίες δράσεις για την πλήρη εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου για τις εταιρείες ύδρευσης με βάση τη μεθοδολογία που εκπόνησε η Ειδική Γραμματεία Υδάτων το 2014, λαμβάνοντας υπόψη το -3VL- ισχύον νομικό πλαίσιο – επίσης θα έχει ως στόχο την περαιτέρω βελτίωση και ενίσχυση της ρυθμιστικής αρχής υδάτων, προκειμένου αυτή να μπορέσει να λάβει τις αναγκαίες ανεξάρτητες ρυθμιστικές αποφάσεις» . 
 
Η παρέμβαση του κράτους μέσα από το «σταθερό κανονιστικό καθεστώς» πιθανότατα αλλού αποσκοπεί.
 
Οι εργαζόμενοι στις επιχειρήσεις ύδρευσης - αποχέτευσης, στους ΟΤΑ και σε όλη τη χώρα θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους και θα εντείνουν τον αγώνα σε Ελλάδα και Ευρώπη, ώστε να μπει επιτέλους φραγμός στον οδοστρωτήρα ισοπέδωσης της κοινωνίας.
 
Με βασικά μας συνθήματα «ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΜΑΣ» και «Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΟ ΜΕΣΟ», η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ καλεί όλους τους εργαζόμενους στο μεγάλο Πανεργατικό Συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΓΣΕΕ, στις 5 Σεπτέμβρη, στη Θεσσαλονίκη.
 
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
 
ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ