Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Με απόφαση της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκαν δύο συσκέψεις στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη με σκοπό την ενημέρωση για τις επαφές και τις ενέργειες του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, την εκτίμηση των εξελίξεων, την ενιαία θέση μας στα ζητήματα που προκύπτουν από το τρίτο μνημόνιο και τον προγραμματισμό των ενεργειών και δράσεων την επόμενη περίοδο.
Από τις συσκέψεις προέκυψαν δύο προτάσεις.
1.Συλλαλητήριο στην Αθήνα στο Υπουργείο Εσωτερικών με ταυτόχρονη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών.
Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την ημέρα που θα γίνει συνάντηση του προεδρείου της ομοσπονδίας με τον Υπουργό Εσωτερικών με σκοπό να του ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση. Ήδη γίνεται προσπάθεια να πραγματοποιηθεί σύντομα η συνάντηση.
2.Στις 22-3-13 παγκόσμια ημέρα του νερού να πραγματοποιηθούν ημερίδες με πρωτοβουλία των κατά τόπους σωματείων σε συνεργασία με τις ΔΕΥΑ και με τη στήριξη της ομοσπονδίας, με σκοπό την ανάδειξη του έργου των ΔΕΥΑ, τον κοινωνικό και περιβαλλοντικό τους ρόλο, την αναγκαιότητα λειτουργίας τους και κυρίως την ανάδειξη της αρνητικής εμπειρίας της ιδιωτικοποίησης του νερού.
Την ίδια ημέρα η ΕΔΕΥΑ θα πραγματοποιήσει ημερίδα στην Αθήνα με παρουσία κυβερνητικών στελεχών και παραγόντων. Στην ημερίδα θα  συμμετέχουν και θα μιλήσουν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης άλλων χωρών που το νερό είχε ιδιωτικοποιηθεί και επανήλθε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.