Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕ ΔΕΥΑ


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας στη συνεδρίαση της στις 12-12-2012 αποφάσισε το Τακτικό Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της να πραγματοποιηθεί στις 11-12 Απριλίου 2013 στη Θεσσαλονίκη. Οι εργασίες του συνεδρίου θα αρχίσουν στις 18.00 την Πέμπτη 11-4 και θα τελειώσουν το απόγευμα της Παρασκευής 12-4.
Τα σωματεία που έχουν πραγματοποιήσει εκλογές και δεν έχουν αποστείλει στην Ομοσπονδία τα δικαιολογητικά να τα στείλουν άμεσα. Σωματεία που λήγει η θητεία των οργάνων διοίκησης μέχρι τις 11 Απριλίου να επισπεύσουν τις διαδικασίες των εκλογών.
Συνάδελφοι αντιπρόσωποι που είναι από τα νησιά και θα έρθουν αεροπορικώς να κλείσουν άμεσα εισιτήριο. Τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής βαρύνουν την Ομοσπονδία.
Για τη συμμετοχή των αντιπροσώπων στο συνέδριο απαιτείται η εξόφληση των συνδρομών του σωματείου στην Ομοσπονδία.
Με νεότερη ανακοίνωση θα ενημερωθείτε για το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου.
Στην προηγούμενη ανακοίνωση της Ομοσπονδίας καταγράφτηκε η συνάντηση που είχε η ΕΔΕΥΑ και η ΠΟΕ-ΔΕΥΑ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Αθανασίου. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τα αιτήματα και να μας καλέσει σύντομα για να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Μετά από λίγες ημέρες ζήτησε τις προτάσεις μας σε μορφή εγκυκλίου. Εντός των επομένων ημερών περιμένουμε τις εξελίξεις. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματα μας θα συνεδριάσουν τα όργανα της Ομοσπονδίας για τις περαιτέρω ενέργειες και δράσεις.
Την πρόταση της ΕΔΕΥΑ ότι οι νόμοι 4024/2011 και 4093/2012 έχουν μεγαλύτερη ισχύ από την εγκύκλιο δέχτηκαν και ακολούθησαν πολλές ΔΕΥΑ. Το 60-70% των ΔΕΥΑ εφάρμοσαν την παραπάνω πρόταση.
Η προσπάθεια κατάργησης των νόμων του μνημονίου που μας ισοπεδώνουν μισθολογικά θα συνεχιστεί και με δικαστικούς αγώνες. Τα μηνύματα που υπάρχουν από τις μέχρι τώρα δικαστικές αποφάσεις είναι θετικά. Ο δρόμος βέβαια είναι μακρύς. 
 

Με επιστρατεύσεις, συκοφαντίες και ψευτοδημοψηφίσματα δε λύνονται τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα της χώρας.
Την ώρα που συνεχίζονται οι δραματικές περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών παροχών και παράλληλα η φοροδιαφυγή, η ακρίβεια και η ανεργία καλπάζουν η Κυβέρνηση επιχειρεί ουσιαστικά την απαγόρευση απεργιών μέσα από το τέχνασμα των ψηφοφοριών.
Ο τελικός στόχος της πολιτικής της είναι όμως εμφανής. Και δεν είναι άλλος από την προσπάθεια να ευνουχίσει τους συνδικαλιστικούς φορείς που αντιδρούν στον αντιδημοκρατικό της κατήφορο.
Σ’ αυτόν τον κατήφορο είναι μόνη της και δεν θα βρει συμμάχους από τα συνδικάτα.
Εάν θεωρούν κάποιοι ότι με τέτοιου είδους απαράδεκτες ενέργειες και πρακτικές θα κάμψουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων για τα σκληρά και αδιέξοδα μέτρα που υλοποιούνται εις βάρος τους είναι βαθιά νυχτωμένοι.
Το ζήτημα των όποιων αλλαγών στο σημερινό πλαίσιο δομής, οργάνωσης, λειτουργίας των Συνδικάτων, είναι ζήτημα εσωτερικό και υπόθεση των εργαζομένων.
Η απάντηση μας θα δοθεί στους δρόμους με τη μαζική συμμετοχή στη Γενική Απεργία στις 20 Φεβρουαρίου αλλά και με τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων.