Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η Ομοσπονδία συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία που κήρυξε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 20 Φεβρουαρίου και θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις για την επιτυχία της Απεργίας και του διεκδικητικού πλαισίου.
Κυρίαρχο ζήτημα του συνδικαλιστικού κινήματος το οποίο υπαγορεύεται και από Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας και από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, είναι η διεκδίκηση μέσα από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις των αμοιβών και των συνθηκών εργασίας και η κατοχύρωσή τους μέσα από Επιχειρησιακές, Κλαδικές Συμβάσεις Εργασίας καθώς και η κατοχύρωση των ελάχιστων αμοιβών στους μισθούς και τα ημερομίσθια μέσα από την Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η βάναυση καταπάτηση των βασικών θεμελιακών εργασιακών δικαιωμάτων όπως και η φορολογική αφαίμαξη εργαζομένων και συνταξιούχων, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και περιθώριο ανοχής.
Αιτήματα αιχμής της 24ωρης Γενικής Απεργίας είναι:
  • Όχι στην κατάργηση των ελεύθερων διαπραγματεύσεων και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Όχι στις απολύσεις μέσω του θεσμού της διαθεσιμότητας.
  • Προσλήψεις τακτικού προσωπικού στις ΔΕΥΑ
  • Εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας για υπερωρίες-επιφυλακή.
  • Μέτρα για την οριστική αντιμετώπιση της ανεργίας.
  • Ανάκληση της επιστράτευσης και των αντιδημοκρατικών μέτρων και διώξεων κατά των εργαζομένων, των συνδικάτων και της συνδικαλιστικής δράσης.
Τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα των εργαζομένων, η αντιμετώπιση της αυταρχικής και αδιέξοδης πολιτικής της κυβέρνησης, επιβάλλει τη μέγιστη ενότητα όλων των δυνάμεων της εργασίας, στον κοινό αγώνα για την ικανοποίηση των κοινών προβλημάτων.
Καλούμε όλα τα σωματεία να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες για τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή όλων των εργαζομένων στην απεργιακή κινητοποίηση και στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων.