Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕ ΔΕΥΑ

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν ακόμη μια φορά το λογαριασμό για να εξασφαλιστούν άλλα 4 δις ευρώ για τους δανειστές – τοκογλύφους.
Πολύ γρήγορα εγκατέλειψαν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις για αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Οι υποσχέσεις για όχι άλλες περικοπές αποδοχών και οι διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επαναφερθεί το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας ξεχάστηκαν με την πρώτη επίσκεψη της Τρόικας.
Οι μειώσεις αποδοχών και η εργασιακή εφεδρεία είναι οι βασικές προτάσεις της κυβέρνησης για περαιτέρω μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Αν και δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιους φορείς θα ισχύσει η εργασιακή εφεδρεία, η Ομοσπονδία καλεί όλα τα σωματεία να παρέμβουν ώστε να μην αποσταλούν στοιχεία αν ζητηθούν. Η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας σε συνδυασμό με την απαγόρευση προσλήψεων και των αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδοτήσεων θα διαλύσουν τις ΔΕΥΑ. Η έλλειψη προσωπικού θα δικαιολογήσει την σταδιακή ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ με αναθέσεις όλων των εργασιών σε εργολάβους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ετοιμότητα.
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί την αφετηρία της νέας μεγάλης προσπάθειας για να προστατέψουμε κοινωνικά, ασφαλιστικά, δημοκρατικά εργασιακά μας δικαιώματα, για να ανατρέψουμε πολιτικές που οι επαχθέστατες ρυθμίσεις των μνημονίων και οι απαιτήσεις της Τρόικα, επιβάλλουν και που υιοθετούνται στην κυβέρνηση χωρίς καμία αντίρρηση, με εκβιαστικά και βάρβαρα μέτρα για τη χώρα μας και το λαό.