Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΕΥΑ

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας πραγματοποίησε στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και υπηρεσιακούς παράγοντες του ίδιου Υπουργείου και του Υπουργείου Οικονομικών.
Οι συναντήσεις έγιναν για να διευκρινιστούν οι προθέσεις του Υπουργείου Εσωτερικών σε μια σειρά από ζητήματα όπως οι αποδοχές των εργαζομένων στις ΔΕΥΑ, οι προτάσεις της Ομοσπονδίας για τα θεσμικά αιτήματα που απασχολούν τον κλάδο (εργαζόμενους και ΔΕΥΑ), η ερμηνεία του νόμου 4024/2011 και της πράξης νομοθετικού περιεχομένου 268/31-12-2011.
Γνωρίζετε ότι μετά την ψήφιση του νόμου 4024/2011, της πράξης νομοθετικού περιεχομένου 268 καθώς και επιστολές που διακινήθηκαν από την ΕΔΕΥΑ, δημιουργήθηκε απίστευτη σύγχυση στις ΔΕΥΑ με συνέπεια να μην είναι σε θέση κανείς να γνωρίζει τι θα εφαρμόσει και τι όχι σε ότι αφορά τις αποδοχές των εργαζομένων.
Οι προτάσεις της Ομοσπονδίας είναι γνωστές. Ζητήσαμε να μην υπαχθούμε στην παράγραφο 3 και 4 του άρθρου 31 του νόμου 4024/2011. Αντιπροτείναμε μειώσεις μέχρι 25% από το 2009 και θεσμοθέτηση κινήτρου επίτευξης στόχων 10%.
Μετά από πολύ μεγάλες πιέσεις της Ομοσπονδίας και αρκετών σωματείων η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δέχθηκε να βρει λύση.
Στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου πέρασε ρύθμιση που σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών δίνει λύση στο πρόβλημα. Η προφορική ερμηνεία όμως της πράξης νομοθετικού περιεχομένου από το Υπουργείο Οικονομικών που κοινοποιήθηκε στις ΔΕΥΑ από την ΕΔΕΥΑ είναι διαφορετική από αυτή του Υπουργείου Εσωτερικών.
Η νομικός του Υπουργείου Οικονομικών κ. Λυμπεροπούλου (της ειδικής γραμματείας ΔΕΚΟ) πιστεύει ότι απαιτείται και Υπουργική Απόφαση που να εξαιρεί τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ από τα ανώτατα όρια του ενιαίου μισθολογίου (παρ. 3, άρθρο 31, νόμος 4024/2011).
Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών δεσμεύτηκε  πολύ σύντομα να διευθετήσει το πρόβλημα ερμηνείας που προέκυψε. Επίσης δεσμεύτηκε να προωθήσει στο πολυνομοσχέδιο που σύντομα θα κατατεθεί στη βουλή αιτήματα της Ομοσπονδίας και της ΕΔΕΥΑ που χρόνια ταλαιπωρούν τον κλάδο.
Την επόμενη ημέρα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της οικονομικής επιτροπής της ΕΔΕΥΑ παρουσία του Προέδρου της ΕΔΕΥΑ και του Προεδρείου της Ομοσπονδίας. Το Προεδρείο της Ομοσπονδίας πρότεινε να μη γίνει καμία περικοπή στις αποδοχές μέχρι το Υπουργείο Εσωτερικών να ξεκαθαρίσει τι τελικά θα ισχύσει στις ΔΕΥΑ.
Αυτή είναι η θέση μας. Καμία περικοπή αποδοχών εφόσον δεν είναι σε θέση ούτε τα Υπουργεία να ερμηνεύσουν την υφιστάμενη νομοθεσία.
Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει την προσπάθεια με μεγαλύτερη ένταση στην κατεύθυνση των προτάσεων μας που αναφέρονται παραπάνω.  

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΕΥΑ

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 29-12-11 που τροποποιεί την υποπαράγραφο 1α του άρθρου 31 του νόμου 4024/2011 έχει δημοσιευθεί σε ΦΕΚ (268Α/31-12-2011) με ισχύ από 31-12-2011.
Όπως είναι διατυπωμένη η τροπολογία είναι δύσκολη η ερμηνεία και η εφαρμογή της στις ΔΕΥΑ.
Η Ομοσπονδία δεν είναι ικανοποιημένη από την ρύθμιση γι αυτό και θα επιμείνει στην πρόταση της όπως αυτή έχει διατυπωθεί και σταλεί στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών πριν 2 μήνες.
Υπενθυμίζουμε την πρόταση για περικοπές μέχρι 25% σε σύγκριση με το 2009 και κίνητρο επίτευξης στόχων σε ποσοστό 10%.
Η τροπολογία αναφέρει:
Στο τέλος της παραγράφου 3 του άρθρου 31 του ν. 4024/2011 προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Με κοινή απόφαση του Υπουργού Οικονομικών και του αρμόδιου καθ’ ύλην Υπουργού μπορεί να εξαιρούνται κλάδοι ή ειδικότητες των φορέων της υποπαραγράφου 1α από τα ανώτατα όρια μηνιαίων τακτικών αποδοχών που προβλέπονται στα προηγούμενα εδάφια της παρούσης παραγράφου, εφόσον, σε κάθε περίπτωση, το μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων, αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά, δεν υπερβαίνει τα όρια που ορίζονται στην επόμενη παράγραφο του παρόντος άρθρου.»
Στο τέλος της παραγράφου 4 του άρθρου 31 του ν. 4024/2011 προστίθεται εδάφιο ως εξής:
«Αν με την εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου, προκύπτει μέσο κατά κεφαλή κόστος των πάσης φύσεως αποδοχών, επιδομάτων, αποζημιώσεων και αμοιβών γενικά του πάσης φύσεως προσωπικού του φορέα, μικρότερο του 65% του μέσου κατά κεφαλή αντίστοιχου κόστους του φορέα, όπως αυτό είχε διαμορφωθεί κατά την 31.12.2009, ισχύει ως όριο, το ως άνω όριο του 65%.»