Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

40ωρο στους ΟΤΑ

Εγκύκλιος ΥΠΕΣ: Ποιοι δε θίγονται από το 40ωρο στους ΟΤΑ

Επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη απέστειλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ζητώντας να διευκρινιστεί σε ποιους δημοτικούς υπαλλήλους δεν εφαρμόζεται το 40ωρο, καθώς στους αιρετούς του α' βαθμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, «επειδή πολλοί αιρετοί αλλά και υπηρεσίες των ΟΤΑ προσπαθούν να παρερμηνεύσουν» το άρθρο 41 του Ν. 3979/2011 «Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις», (Φ.Ε.Κ. - ΤΕΥΧΟΣ Α΄ - ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 138/16-6-2011).
Τι λέει το άρθρο 41
Στο άρθρο 41 του N.3979/2011 «Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και άλλες διατάξεις», ορίζονται σε σαράντα (40) οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας για τους μονίμους υπαλλήλους και το προσωπικό με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου των ΟΤΑ Α' Βαθμού.
Ειδικότερα, στην παρ. γ αυτού, προβλέπεται ότι οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησης και διδασκαλίας του εκπαιδευτικού προσωπικού όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης δεν θίγονται από τη ρύθμιση της παραγράφου αυτής, καθώς και για όσες άλλες κατηγορίες προσωπικού προβλέπεται ειδικός εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας από ειδικές διατάξεις.
Ερμηνευτική εγκύκλιος
«Κατόπιν των προαναφερομένων», όπως αναφέρεται σε ερμηνευτική εγκύκλιο της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ, «θεωρούμε ότι για το εν λόγω προσωπικό εξακολουθεί να ισχύει το ωράριο των τριάντα δύο (32) ωρών εβδομαδιαίως, δεδομένου ότι οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας έχουν ισχύ Νόμου και δε μνημονεύονται στις καταργούμενες διατάξεις της παρ. ε του άρθρου 41 του Ν.3979/2011».
Έτσι, λοιπόν, δε θίγονται οι εργάτες στην Καθαριότητα, στα νεκροταφεία, οι τεχνίτες και εργάτες οικοδομικών δραστηριοτήτων, οι εργαζόμενοι στην ασφαλτόστρωση, στην αποχέτευση, στην ύδρευση, οι εναερίτες ηλεκτρολόγοι, οι εργάτες κήπων, οι εργαζόμενοι στη συντήρηση των απορριμματοφόρων αλλά και αυτοί στα ΚΕΠ, οι οποίοι εργάζονται 32 ώρες.
Οι εργαζόμενοι, ωστόσο, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς θα εργάζονται 40 ώρες εβδομαδιαίως, καθώς δε θεωρείται εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά... υγειονομικό, ανήκαν δηλαδή πριν από τη μεταφορά τους στους δήμους στο Υπουργείο Υγείας.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



24.08.11

Με επιστολή που στάλθηκε από την Ομοσπονδία  στις 6-7-11 ενημερώθηκαν τα σωματεία για τον νόμο 3979/2011 που αφορά το εβδομαδιαίο ωράριο λειτουργίας στο δημόσιο, ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου.
Η Ομοσπονδία συνέστησε τα σωματεία να μην δεχθούν καμία αλλαγή μέχρι να εκδοθεί ερμηνευτική εγκύκλιο από το αρμόδιο υπουργείο.
Στις 10-8-11 το Υπουργείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κοινοποίησε σε φορείς του δημοσίου και στους ΟΤΑ την ερμηνευτική εγκύκλιο του νόμου 3979/11 σύμφωνα με την οποία δεν περιλαμβάνονται οι ΔΕΥΑ στους φορείς που υποχρεούνται να εφαρμόσουν το 40ωρο.
Τίθεται βέβαια ζήτημα αν δεσμεύονται οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ από την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Η συλλογική σύμβαση αναφέρει στο άρθρο 7. «Ως ημέρες αργίας – ωράριο εργασίας για τους εργαζόμενους που υπάγονται στη συλλογική σύμβαση ορίζονται οι ισχύουσες διατάξεις στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).
Όπως αναφέρει η προηγούμενη επιστολή, εργαζόμενοι που προσέφυγαν στα δικαστήρια για εργασία 32 ωρών (ισχύει για το εργατοτεχνικό προσωπικό στους δήμους), δεν δικαιώθηκαν.
H απόφαση του δικαστηρίου αναφέρει: «είναι άκυρη η ρήτρα σε συλλογική σύμβαση εργασίας δια της οποίας με βάση μόνο αυτήν θα καθίσταται εφαρμοστέοι οι εκάστοτε έστω και ευμενέστεροι όροι εργασίας ορισμένου επαγγέλματος, οι οποίοι περιλαμβάνονται σε άλλη συλλογική σύμβαση εργασίας που ρυθμίζει το αυτό επάγγελμα καθόσον υπερβαίνει την παρεχόμενη εξουσία προς κατάρτιση συλλογικής σύμβασης εργασίας». Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης για το 32ωρο, δεν ισχύει και το 40ωρο.
Η Ομοσπονδία επιμένει στην θέση της, να παραμείνει το ωράριο εργασίας  37,5 ώρες την εβδομάδα. Σε περίπτωση που κάποιες ΔΕΥΑ επιμένουν και τελικά επιβάλλουν το 40ωρο οι εργαζόμενοι μπορούν να προσφύγουν στα δικαστήρια και να διεκδικήσουν αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση.  

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΔΙΡΦΥΩΝ



Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΕΥΑ.





16.08.11
Είναι γνωστό ότι τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχε πρόθεση από αρκετούς Δημάρχους να κλείσουν τις ΔΕΥΑ και να μεταφέρουν το αντικείμενο στους δήμους.
Επικαλούνται δύο σημαντικούς λόγους. Ο πρώτος είναι ότι στον δήμο δεν υποχρεούνται να προσθέσουν το Φ.Π.Α  στα τιμολόγια ύδρευσης-αποχέτευσης και ο δεύτερος ότι στην εκτέλεση έργων του ΕΣΠΑ ο δήμος δεν καταβάλει ιδία συμμετοχή όπως οι ΔΕΥΑ.
Με αυτό το σκεπτικό έκλεισαν τις ΔΕΥΑ Ιεράπετρας, Αμαλιάδος, Αιγινίου, Αλοννήσου και Σκάλα Λακωνίας.
Η Ομοσπονδία  αυτήν την περίοδο προσπάθησε και ανέδειξε την άνιση μεταχείριση που υφίστανται οι ΔΕΥΑ και κατ’ επέκταση  οι δημότες των πόλεων που λειτουργούν ΔΕΥΑ, γιατί το κόστος του Φ.Π.Α. και της ίδιας συμμετοχής στα έργα του ΕΣΠΑ μετακυλύετε  σε αυτούς.
Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και η ΕΔΕΥΑ το τελευταίο διάστημα.
Το προεδρείο της ομοσπονδίας συναντήθηκε με τους  Υφυπουργούς κ.Σαχινίδη και  Κουκουλόπουλο και τον  Γ. Γραμματέα φορολογίας  κ. Κεπελέρη.
Η  προσπάθεια έφερε αποτέλεσμα.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες στο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί σύντομα, υπάρχει ρύθμιση που επιβάλει ΦΠΑ  στα τιμολόγια ύδρευσης-αποχέτευσης των δήμων.
Για την ιδία συμμετοχή στα έργα του ΕΣΠΑ  η απένταξη από την Περιφέρεια Κρήτης έργο ύδρευσης και αποχέτευσης του δήμου Ιεράπετρας  ήταν καταλυτική.
Η παρέμβασή μας στον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Κουκουλόπουλο,
στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Χρυσοχοίδη στη Γ. Γραμματέα του ΕΣΠΑ και η ταυτόχρονη πίεση της ΕΔΕΥΑ  έφεραν αποτέλεσμα.
Πιστεύουμε  ότι δεν θα εγκριθεί έργο ύδρευσης –αποχέτευσης του ΕΣΠΑ  σε δήμο που δεν λειτουργεί ΔΕΥΑ.
Θεωρείται απίθανο πλέον μετά από τις σημαντικές αυτές εξελίξεις να κλείσουν άλλες ΔΕΥΑ.



 

16.08.11
Τα μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να προβάλουν καθημερινά τις αποδοχές των εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στις ΔΕΥΑ.
Την προσπάθεια συντονίζει το γραφείο του Υφυπουργού Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ρόβλια. Καθημερινά διαρρέει  στον τύπο στοιχεία μισθοδοσίας διευθυντικών στελεχών με σκοπό την απαξίωση εργαζομένων  και ΔΕΥΑ, την δική του προβολή και τον αποπροσανατολισμό του λαού από τα μεγάλα προβλήματα που βιώνει λόγω των οικονομικών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση.
Το προεδρείο της ομοσπονδίας συναντήθηκε με τον κ. Ρόβλια για να διερευνήσει τις προθέσεις του ίδιου και τις κυβέρνησης.
Διαπιστώθηκε ότι γνώριζε ελάχιστα για τις ΔΕΥΑ. Δεν γνώριζε ότι η μισθοδοσία δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του δήμου ούτε του κράτους , δεν γνώριζε ότι οι ΔΕΥΑ δεν ανήκουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ότι οι εργαζόμενοι αμείβονται με συλλογικές συμβάσεις εργασίας κ.ά.
Η αρχική πρόθεση του υπουργείου ήταν να θέσει ανώτατο πλαφόν στις αποδοχές των εργαζομένων στις δημοτικές επιχειρήσεις, όπως συμβαίνει στις ΔΕΚΟ. Στην συνάντηση ο κ. Υφυπουργός ενημέρωσε το προεδρείο ότι θα διαβιβάσει τα στοιχεία μισθοδοσίας στο Υπουργείο Οικονομικών το οποίο και θα κρίνει αν εντάξει και τους  εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις στο γενικό μισθολόγιο που θα διαμορφωθεί το Φθινόπωρο και θα ισχύσει για τους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Η Ομοσπονδία  εντωμεταξύ έστειλε επιστολή με τις δικές της θέσεις στα μέσα ενημέρωσης που δημοσίευσαν στοιχεία μισθοδοσίας, χωρίς  να υπάρξει ανταπόκριση δημοσίευσης, πλην ελαχίστων περιπτώσεων.
Η Ομοσπονδία ζήτησε από την ΕΔΕΥΑ να στηρίξει τους εργαζόμενους στις ΔΕΥΑ και την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας που υπογράφει 15 χρόνια, αποστέλλοντας επιστολή στον κ.Ρόβλια όπως και πράγματι έγινε. Με την επιστολή ενημερώνει τον κ. Υπουργό για την πραγματική κατάσταση με τις αμοιβές των εργαζόμενων και στην ουσία αποτρέπει την παρέμβαση της πολιτείας για ένα ζήτημα που αφορά εργαζόμενους και εργοδότες όπως η εργατική νομοθεσία προβλέπει.
Γίνεται προσπάθεια συνάντησης με τον κ. Κουκουλόπουλο που είναι ο  άμεσα  αρμόδιος υφυπουργός για την τοπική αυτοδιοίκηση  για να του ζητηθεί η δική του παρέμβαση στην κατεύθυνση τήρησης της εργατικής νομοθεσίας και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας όπως το σύνταγμα  επιβάλλει.
Το θέμα θα απασχολήσει τον κλάδο μας με ενέργειες και δράσεις, αρχής γενομένης της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΤΥΠO

19/07/2011

Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα στον Τύπο που αναφέρονται στους μισθούς του προσωπικού των Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης - Αποχέτευσης της χώρας μας, χαρακτηρίζοντάς τους υπέρογκους και τονίζοντας ότι δεν έχουν υποστεί μειώσεις λόγω Μνημονίου, θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό προς κάθε πλευρά ότι:

Οι Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης-Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) αποτελούν δημοτικές επιχειρήσεις κοινωφελούς χαρακτήρα, αυτοτελείς επιχειρήσεις ως προς τους Δήμους, που λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και σύμφωνα με τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας με βάση τον ιδρυτικό τους νόμο (ν. 1069/80).

Το προσωπικό των Δ.Ε.Υ.Α. είναι προσωπικό ιδιωτικού δικαίου και αμείβεται με βάση είτε επιχειρησιακές συμβάσεις (κυρίως οι μεγάλες Δ.Ε.Υ.Α.) είτε την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. που συνάπτει κάθε χρόνο η Ομοσπονδία των εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. (Π.Ο.Ε.-Δ.Ε.Υ.Α.) με την Ενωση των Δ.Ε.Υ.Α. (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.).

Είναι απολύτως ανακριβές ότι οι μισθοί των εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. δεν υπέστησαν τις περικοπές και τις μειώσεις μισθών των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα που προεβλέφθησαν από το Μνημόνιο. Συγκεκριμένα και παρόλο που οι εργαζόμενοι στις Δ.Ε.Υ.Α. είναι ιδιωτικού δικαίου υπέστησαν μειώσεις τόσο του βασικού μισθού (10%) όσο και των επιδομάτων τους (10%), καθώς και του 13ου και 14ου μισθού με βάση τους νόμους 3833/2010,3842/2010 και 3845/2010.

Nα σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των Δ.Ε.Υ.Α. εφαρμόζει την Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. η οποία προβλέπει αμοιβές σε απολύτως λογικά πλαίσια και σύμφωνα με το είδος και τις απαιτήσεις της παρεχόμενης εργασίας στις Δ.Ε.Υ.Α. Οι τυχόν ακραίες περιπτώσεις αμοιβών προέρχονται από Επιχειρησιακές Συμβάσεις. Αξίζει να επισημανθεί,πάντως, ότι οι Δ.Ε.Υ.Α. λόγω του αντικειμένου τους (ύδρευση, αποχέτευση, επεξεργασία λυμάτων) απαιτούν ένταση εργασίας και προσωπικό με εξειδίκευση και τεχνογνωσία που να μπορεί να ανταποκριθεί με αποτελεσματικότητα στις ανάγκες τις επιχείρησης.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι εξαιτίας μεμονωμένων περιπτώσεων δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να πληγούν οι ίδιες οι επιχειρήσεις (Δ.Ε.Υ.Α.) των οποίων η χρησιμότητα, ο αναπτυξιακός τους ρόλος και η συμβολή τους στην αναβάθμιση του τομέα ύδρευσης-αποχέτευσης και την προστασία του περιβάλλοντος έχουν αποδειχθεί χωρίς καμία αμφισβήτηση.

Για το Δ.Σ. της Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Γιώργης Χ. Μαρινάκης
Δήμαρχος Ρεθύμνου